icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: Marina Lopičić

ambasador i muzičar

SKATA PONELA ATMOSFERA NA NIŠVILU, PA ZASVIRAO TRUBU: Američki ambasador iznenadio sve na niškom festivalu

Objavljeno: 12.08.2018. 16:15h

 

Ambasador SAD Kajl Skat, koji boravi na festivalu Nišvil, danas je iznenadio prisutne na pres koferenciji zasviravši trubu.


Direktor "Nišvil" džez festivala, Ivan Blagojević, nakon što je sa ambasadorom Skatom obišao niški Muzej džeza, napravio je veliko iznenađenje kada je na konferenciji za novinare na sto stavio trubu. On je objasnio da je načuo da je američki ambasador muzičar i da će ga zamoliti da napravi jednu džez improvizaciju.

 

Ambasador se poverio da je svirao u školskom orkestru pre mnogo godina.

"Prvo, ovo nije fer, jer ja sam mu rekao da sam svirao instrumente kada sam bio u srednjoj školi. To je pre da ne kažem koliko godina, ali većina vaših muzičara su rođeni posle tog datuma kada sam ja završio srednju školu", kazao je on.

On je dodao da je muzika uvek bila sastavni deo školovanja u Americi.

"Preko muzike ja sam imao svoje društvo u srednjoj školi. Sećam se kao nekih od najboljih dana kada sam svirao u orkestru u srednjoj školi. Ali to je bilo davno. Ne znam da li ću moći da sviram, ali ako sam ja loš to znači da je bolje doći uveče da slušate Džipsi kings koji su još mnogo mnogo bolji muzičari", rekao je Skat a zatim odsvirao jednu džez melodiju na trubi, prenosi Blic.

 

Blagojević je na konferenciji rekao da ambasada SAD već godinama pomaže "Nišvil" daleko više nego sve ambasade zajedno a da je ove godine napravljen korak više jer je pored svih bendova koji dolaze iz Amerike, gde je nastao džez, na programu bio jedan kantri sastav sa Aljaske.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Marina Lopičić)

 

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!