Foto: Profimedia

bezobrazni planovi

NOVA PROVOKACIJA ALBANSKIH LIDERA: Veselji hoće da gradi po severu Kosovske Mitrovice, gde većinski žive Srbi!

Politika
> 12:12h

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji najavio je investicije u Kosovsku Mitrovicu u oklnostima u kojima je, prema albanskim medijima, Priština zabrinuta da će Srbija pokušati da postavi granicu na Ibru. Veselji, inače lider Demokratske stranka Kosova, za RTK je rekao da se njegov plan "Nova Mitrovica" "proteže" na obe strane reke Ibar, koja inače deli "severnu" od "južne" Mitrovice.

Prošlog četvrtka on je obišao stadion Adem Jašari" u južnoj Mitrovici, i predstavio projekat za kompletno renoviranje tog objekta, kao i druge projekte u okviru šireg plana koji je nazvao "nova Mitrovica". Veselji je tom prilikom istakao da neće biti podele Kosova.

Prema Veseljijevom projektu, do kojeg je došao RTK, projekat predviđa uređenje korita reke Ibar, pešackog i biciklistickog prostora.

S jedne strane, ovaj projekat se proteže od Mitrovice do Bošnjacke Mahale i Zvečana, a sa druge strane nastavlja se na Zupce i Košutovo, navodi RTK, a prenopsi portal Kos sev.

U naseljima Suvi Do, Gušavce i Vinarce, u blizini reke Ibar, planira se gradnja stambenih zgrada u visokogradnji - od 3 do 7 spratova. Takođe, očekuje se izgradnja škola, sportskih terena i medicinskih centara, naveo je RTK.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Profimedia)