Foto: Beoinfo

Rekonstrukcija

ZEMUNCI, STRPITE SE JOŠ MALO: Radovi u Njegoševoj biće gotovi do 3. septembra, a onda se radnici sele na Gardoš

Beograd
> 11:40h

BEOGRAD - Rekonstrukcija Njegoševe ulice u Zemunu biće završena do 3. septembra, a najavljena je i rekonstrukcija kule Gardoš.

Njegoševa je duga oko 80 metara, a svi koji dođu u Zemun, ne samo građani koji tu žive, prolazili su ovom ulicom zbog restorana koji su popularni. Rekonstrukcija je počela 27. jula i trajaće do 3. septembra, a vrednost investicije je 15 miliona dinara.

foto: Beoinfo

Kocke će biti zamenjene, kao i kompletna, a plan je i da se u samom centru Zemuna ove godine uredi više od 80 fasada. Zamenik gradonačelnika je najavio rekonstrukciju kule Gardoš i dodao da je vrednost te investicije 34 miliona dinara. Opština Zemun je obezbedila skoro 13 miliona dinara iz oportuniteta od Ministarstva pravde, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija 12 miliona, dok će Grad Beograd obezbediti oko 10 miliona dinara.

Predsednik opštine Zemun Dejan Matić je rekao da su u mnogobrojnim razgovorima sa sugrađanima saslušani njihovi predlozi i sugestije i da su odabrani pravci i ciljevi razvoja Zemuna, u smislu razvoja infrastrukture i privlačenja investitora u tu opštinu.

foto: Beoinfo

"Akcenat smo stavili na razvoj turizma jer Zemun i građani koji tu žive to zaslužuju. Poseban akcenat smo stavili na Zemunski kej jer je to jedan od bisera naše opštine. Želim da naglasim da smo završili projekat, čekamo da prođe reviziju i dobijemo građevinsku dozvolu za izgradnju pristana za međunarodne brodove, čime ćemo Zemun upisati na turističku mapu Evrope", rekao je on.

Kako je dodao, izgradnjom pristana svi kruzeri koji prolaze pored Zemuna će moći da pristanu i da se turisti upoznaju sa svim onim što Zemun nudi.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beoinfo)