Foto: Printscreen Twitter/@p0wnyb0y

MALI HAKERI

DEČAK POKAZAO AMERICI KOLIKO IM JE SLABA INTERNET BEZBEDNOST: Mali Emet (11) za 10 minuta upao na sajt i promenio rezultate izbora na Floridi

LAS VEGAS - Jedanaestogodišnjem dečaku bilo je potrebano samo deset minuta da hakuje repliku sajta državnog sekretara Floride i promeni rezultate izbora.

Planeta

Emet Bruer bio je jedan od 39 dece uzrasta od šest do 17 godina koji su učestvovali da jednoj od najvećih kofenrencija o hakovanju, koja je održana u Las Vegasu.

"Mislim da sam osvojio izbore na Floridi", napisao je mali Emet na svom profilu na Twitteru.

Deca su menjala šta su htela: imena partija, kandidata, rezultate izbora - i tako na šest zaštićenih replika zvaničnih sajtova. Sada se postavlja pitanje šta prevejani hakeri mogu da urade zvaničnom sajtu kad deca tako lako uleću na repliku.

"Ovi sajtovi su toliko laki za hakovanje, ne bismo ni mogli da ih damo odraslim hakerima, ismejali bi nas", rekao je bivši zvaničnik Bele kuće za unutrašnju bezbednost Džejk Braun za ABC njuz.

Da podsetimo, Florida je dva puta zapala u žižu javosti tokom izbora. Prvi put 2000. godine u trci zmeđu Džordža Buša i Al Gora, a potom 2016. sa Donaldom Trampom i Hilari Klinton.

Kurir.rs/NDTV

Foto: Printscreen Twitter/@p0wnyb0y