Foto: Uprava carina Srbije

šverc

KRIJU DROGU I PARE U GAĆAMA I SALVETAMA: Evo gde sve carinici nalaze nelegalne stvari kod putnika (FOTO)

Crna Hronika

Proteklih dana, carinici su u nekoliko prekršaja zaplenili neprijavljene devize, kao imanje količine narkotika a poslednji slučaj dogodio se 13. avgusta na izlaznoj strani graničnog prelaza Gradina, kada je kod državljanina Turske u donjem vešu pronađeno skoro deset grama marihuane i hašiša, saopštila je Uprava carina Srbije.

foto: Uprava carina Srbije

"Dva dana ranije, na istom graničnom prelazu, otkriven je i devizni prekršaj, kada je u automobilu marke ''audi'' kojim su se vozila tri putnika turskog porekla, pronađeno 38.700 evra. Carinici su pregledom suvozača, državljanina Austrije, u donjem vešu pronašli 29.000 evra, u novčaniku 5.000 evra, a kod saputnice u torbi sa ličnim stvarima još 4.700 evra", piše u saopštenju.

foto: Uprava carina Srbije

Carinici su i 12. avgusta na pomenutom graničnom prelazu u kolima austrijskih registarskih oznaka, u džepu državljanina Austrije našli 20.000 evra umotanih u salvetu, u novčaniku 2.000 evra, a kod saputnika još 3.000 evra.

"Istog dana, na istom graničnom prelazu, kontrolom ''BMW-a'' i dvojice putnika turskog porekla, pronađeno je preko 25.000 evra. Kako putnici nisu dužni da prijave iznos do 10.000 evra, ovom prilikom zadržano je nešto preko 5.000 evra", saopštila je uprava.

(Kurir.rs/Foto: Uprava carina Srbije)