Foto: Fonet

Počinje kamp "Košarka bez granica"

TOMAŠEVIĆ PREZADOVOLJAN Ovo je najbitniji projekat van Severne Amerike

Dejan Tomašević, generalni sekretar KSS i jedan od domaćina međunarodnog kampa "Košarka bez granica" (BWB), ponosan je na činjenicu da je naša prestonica dobila priliku da bude domaćin ovog sjajnog kampa.

Košarka
> 09:19h

Beograd će od srede do subote ugostiti veliki broj NBA zvezda i predstavnika iz najjače lige sveta, baš kao i ugledne zvanice iz FIBA. Biće tu Vlade Divac, Predrag Stojaković, Greg Popović, Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjalica, Ana Dabović i mnogi drugi.

- U dvoranama "Žarkovo" i "Radivoj Korać" biće mesto na kom će trenirati i usavršavati se preko 60 talentovanih igrača i igračica iz cele Evrope. Drago mi je zbog toga jer ovaj kamp za NBA predstavlja možda i najbitniji projekat van okvira Severne Amerike. S obzirom na to da u organizaciji učestvuje i FIBA, evidentno je o kako važnom projektu je reč - kaže Tomašević.

foto: AP

Prvi put je Dejan bio aktivni učesnik ovog kampa u Tel Avivu prošle godine.

- Tom prilikom sam i predložio ljudima iz NBA da BWB donesemo u Beograd. Pre donošenja odluke, delegacije iz NBA su nekoliko puta dolazile u Beograd i svaki put se uverili da je naša prestonica idealan domaćin.

Među legendama i gostima kampa nalazi se veliki broj igrača sa kojima je

Tomašević delio dres u reprezentaciji naše zemlje ili asovi protiv kojih je igrao. - Jedan od mojih uzora sa početka karijere bio je Dino Rađa i zbog njega sam insistirao na dresu sa brojem 14 tokom većeg dela svoje karijere. Reč je o vanserijskom sportisti i još boljem čoveku. Velika je čast biti domaćin njemu i svim ostalim asovima koji su se odazvali pozivu. Sa velikom većinom njih nastupao sam u reprezentaciji i klubovima, i ostali smo u odličnim odnosima. Nadam se da ćemo tu pozitivnu energiju uspeti da prenesemo i na kampere i da će oni poput nas uspeti da ostvare svoje snove i ambicije dodajući da je zahvalan gradskoj upravi i Goranu Vesiću.

foto: Zorana Jevtić, Reuetrs

Jedna od najvećih zvezda kampa je i legendarni trener San Antonija Greg Popović.

- Velika čast za sve nas je što je Greg našao vreme da nam se pridruži jer je reč o jednom od najboljih svetskih trenera i ljudi od kojih mnogo može da se nauči. Mi se dugo poznajemo, a pamtim da sam 2007. igrao sa Panatinaikosom protiv San Antonija. Tom prilikom sam razgovarao sa njim, kada mi je rekao da bi voleo da me dovede kod sebe u klub. Iako se to nije ostvarilo, to je bilo jedno od najvećih priznanja za mene.

Među kamperima nalaze se i devojčice i dečaci iz Srbije: Nadežda Nedeljkov, Višnja Stefanović, Aleksandar Langović, Aleksej Pokuševski, Đorđe Pažin, Nemanja Popović i Lazar Živanović.

Kurir sport