icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: AP/Ilustracija

Ministarstvo poljoprivrede

MINISTAR NEDIMOVIĆ: Obustava izvoza srpskih bresaka i nektarina u Rusiju na snazi od 7 do 10 dana

Objavljeno: 15.08.2018. 10:08h

 

BEOGRAD - Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović kaže da izvoz voća u Rusiju ide jako dobro i da očekuje da će mera obustave izvoza bresaka i nektarina u tu zemlju, koja je počela da se sprovodi danas, trajati sedam do deset dana.


 

Od početka godine izvezeno je 110.000 tona voća u Rusiju, što vredi oko 150 miliona evra, naveo je Nedimović. Ministar poljoprivrede je rekao da su ruske kolege poslale dopis vezan za rejonizaciju, da bi se utvrdili prostori u Srbiji u kojima se gljivica pojavljuje, da ne bi cela zemlja bila pod tim merama. Očekuje da mera traje sedam do deset dana, što zavisi od rezultata analiza u Srbiji i Rusiji.

 

Gljivica je posledica kišne godine, a Nedimović objašnjava da ova breskva može da ide u upotrebu bez problema, ali da Rusi zahtevaju robu najvišeg kvaliteta.

 

Komentarišući otkrivanje i uništavanje pokvarenog mesa u Ćupriji, ministar je rekao da su se u nekim medijima pojavile dezinformacije. Naveo je da je hladnjača zapečaćena, a država je uradila sve što trebalo, i to je dokaz postojanja principa pravne države.

 

(Kurir.rs/Tanjug/RTS/Foto: AP/Ilustracija)

 

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!