Foto: Starsport©

KURIR SAZNAJE

CRVENO-BELI SU IMALI MOTIV VIŠE: Kada vidite koliko je svaki fudbaler Zvezde inkasirao od pobede nad Spartakom, biće vam jasno zašto su TRČALI KAO LUDI

Čelnici Crvene zvezde znali su da nagrade plasman fudbalera u grupnu fazu Lige Evrope. Posle trijumfa u Trnavi nad Spartakom (2:1) rukovodstvo kluba odlučilo je da svakom fudbaleru da premiju od 48.000 evra!

Fudbal
> 13:53h

Da bi ih dodatno motivisali za najvažniju utakmicu protiv Salcburga, sledećeg utorka na praznoj Marakani, Zvezdan Terzić, Svetozar Mijailović i Upravni odbor obećali su premiju svakom fudbaleru od 80.000 evra! Upravo toliko novca dobiće igrači ako se plasiraju u grupnu fazu Lige šampiona.

Valja napomenuti da će 48.000 evra dobiti samo oni igrači koji su do sada odigrali svih šest utakmica u kvalifikacijama za Ligu šampiona, protiv Spartaksa, Suduve i Spartaka. Ostali, koji su ulazili sa klupe dobiće proporcionalne manje, prema zaslugama i učinku na terenu.

Fudbaleri Crvene zvezde su u prve dve runde kvalifikacija za Ligu šampiona zaradili 660.000 evra, eliminacijom Spartaksa (280.000) i Suduve (380.000). Za eliminaciju Spartaka iz Trnave crveno-beli će od UEFA dobiti 480.000 evra. U slučaju da ispadnu od Salcburga, za ulazak u grupnu fazu Lige Evrope dobiće još pet miliona evra. To znači da je Crvena zvezda do sada zaradila ukupno 6,14 miliona evra.

U slučaju da se ostvari istorijski uspeh, plasman u grupnu fazu Lige šampiona, Crvena zvezda bi zaradila između 17 i 18 miliona evra. Prvak Srbije pod komandom trenera Vladana Milojevića konačno je uspeo da veže dve evropske sezone, čime je uloženi trud konačno počeo da se isplaćuje i sa finansijske strane.

Ima za čim da žale

Kazna izbila još milion evra U Crvenoj zvezdi tek sada žale posle odluke UEFA o suspenziji stadiona "Rajko Mitić" za naredna dva evropska meča. Interesovanje za utakmicu sa Salcburgom bilo bi ogromno i sigurno je da bi rasprodata Marakana donela u klupski budžet još najmanje milion evra i to samo od prodaje karata. A, gde je prodaja dresova i rekvizita pred početak utakmice.

Zarada Crvene zvezde

Prvo kolo kvalifikacija LŠ 280.000 Drugo kolo kvalifikacija LŠ 380.000 Treće kolo kvalifikacija LŠ 480.00 Plej-of Lige šampiona 5 miliona evra Plasman u grupnu fazu LŠ 15,25 miliona evra

Protiv tradicije

Četvrti napad na grupnu fazu Lige šampiona Crvena zvezda prvi put posle utakmice sa Glazgov Rendžersom 2007. Godine igra dvomeč za plasman u grupnu fazu Lige šampiona. Tada je odlučio samo jedan gol, Načo Nova u Glazgovu. Pre toga, crveno-beli su grupnu fazu gubili od Dinama iz Kijeva, Leverkuzena i PSV Ajndhovena. Inače, Salcburg 11. put napada grupnu fazu Lige šampiona u kojoj nikada nisu igrali.

Kurir sport/Aleksandar Radonić

Foto: Starsport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: