icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: Printscreen

SKIJANJE

SRBIN KAO ZAPETA PUŠKA: Snežni vuk spreman za treninge i trke u Južnoj Americi (VIDEO)

Marko Vukićević, reprezentativac Srbije u Alpskom skijanju, u jeku je priprema za put u Čile, gde se u drugoj polovini avgusta i prvoj polovini septembra održava Južno-američki kup (SAC – South American Cup).

Objavljeno: 15.08.2018. 14:56h

 

Marko Vukićević, reprezentativac Srbije u Alpskom skijanju, u jeku je priprema za put u Čile, gde se u drugoj polovini avgusta i prvoj polovini septembra održava Južno-američki kup (SAC – South American Cup).


 

Marko će u periodu od 18. avgusta do 16. septembra trenirati i takmičiti se u skijaškim centrima El Colorado i La Parva, gde svake godine treniraju najbolji reprezentativci iz celog sveta (Nemačka, Francuska, Austrija, Slovenija, Švedska, Italija...). Reč je o reprezentativnom takmičenju na visokom nivou i jakom konkurencijom.


Vukićević u Čile putuje sa svojim trenerom Milošem Tomićem iz Skijaškog saveza Srbije, ličnim serviserom za skije i opremu Bojanom Hribarom i 400 kilograma skijaške opreme.


Srpski reprezentativac u Alpskom skijanju Marko Vukićević, „Snežni vuk“, vozeći spust, kreće se neverovatnom brzinom i do 160 kilometara na sat. Na svetskoj base listi skijaša za 2019. godinu u disciplini Downhill nalazi se na odličnom 28. mestu, što je prvi put u istoriji da Srbija ima takmičara među 30 najboljih skijaša na svetu.

 

Markov sportski izazov za sezonu 2018/2019. je približavanje svetskom vrhu i osvajanje pozicije među prvih 15 skijaša na zvaničnoj FIS listi kao i dostojno predstavljanje Srbije s ciljem povećanja ugleda i popularnosti srpskog skijanja u zemlji i svetu.

 

Relevantnost dosadašnjih uspeha i stotinke koje Marka Vukićevića dele od svetskog pobedničkog postolja, zaslužuju podršku i utiču na razvoj skijaškog sporta u Srbiji i stvaranje novih generacija autentičnih sportista. Vukićević stremi ka liderskoj sportskoj poziciji, usmeren je ka osvajanju svetskog vrha u Alpskom spustu i prve medalje na Zimskim olimpijskim igrama i Svetskom kupu. Na putu ka svom cilju ima podršku Olimpijskog komiteta Srbije i Skijaškog saveza Srbije.

 

 

Kurir sport

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

 

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!