Foto: Printscreen YT

sjajno!

SPEKTAKL NA VODI: Na Bečmenskom jezeru se okupili SKIJAŠI iz celog sveta, a najmlađa učesnica Ana ima 8 godina (KURIR TV)

Beograd

Memorijalni turnir "Mladen Parun", koji se organizuje 10.put za redom na Bečmenskom jezeru privukao je veliki broj domaćih i svetski poznatih skijaša na vodi.

Takmičenje se organizuje po pravilima svetske organizacije, tako da može da bude i takmičenje za postizanje svetskih rekorda. Učestvovalo je preko 40 takmičara, a 25 dolazi iz inostranstva.

foto: Printscreen

A najmlađa učesnica turnira ima samo 8 godina i njeno ime je Ana Radovanović.

foto: Printscreen

- Lako je da se nauči, ali mora malo truda. Bila sam malo nervozna, ali nervoza se pobedi tako što se sluša i pažljivo se radi ono što mora - kaže Ana, koja sanja da kada poraste bude trener u ovom. među mladima sve popularnijem sportu.

Ovaj sport je strast i nekih poznatih ličnosti, pa je na turniru učestvovala i pevačica Ana Stanić.

foto: Printscreen

- Ovde sam leti svaki dan. Sad dovodim i svog sina. To je savršen način da se provodi leto u gradu. Podiže mi adrenalin, stvara mi neverovatan osećaj hodanja po vodi, ovo je antistres terapija - kaže pevačica.

Mladen Parun je bio jedan od osnivača skijanja na vodi u Srbiji, i promoter ekstremnih sportova, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći, pa je ovaj turnir organizovan u sećanje na ovog sportskog radnika.

Kurir.rs/RTV Mag