icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: Profimedia

kreće!

SVE JE SPREMNO ZA GRADNJU JEFTINIH STANOVA: 188 stambenih jedinica čekaće policajce i vojnike u Nišu i Vranju

Objavljeno: 16.08.2018. 11:52h

 

Grad Niš završio je sve pripremne radnje neophodne za početak gradnje jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti, a za tu namenu određeno je zemljište u naselju Stevan Sinđelić, potvrdili su danas agenciji Beta predstavnici gradske vlasti.


 

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da će u prvoj fazi u tom gradu biti građeno 188 stanova. "Niš i Vranje su prvi gradovi gde su obezbeđeni uslovi da počne izgradnja stanova. Očekujemo da radovi počnu u naredna dva meseca", izjavio je Bulatović.

 

Gradski većnik Mihajlo Zdravković podsetio je da je Skupština Niša na poslednjem zasedanju donela odluku o oslobadjanju države plaćanja gradskom budžetu oko 25 miliona dinara na ime naknade za uredjenje gradskog gradjevinskog zemljišta.

 

"Zemljište na kome će se stanovi graditi je državno vlasništvo, a grad će sopstvenim sredstvima, u okviru programa izgradnje, završiti njegovo komunalno opremanje. Deo komunalne infrastrukture na tom prostoru već je izgradjen, nedostaje još jedan manji deo", istakao je Zdravković.

 

On je rekao da se radi na imovinskoj pripremi zemljišta na kome će se u okviru druge faze u Nišu graditi još 2.000 stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Zdravković je rekao da će nakon okončanja imovinskog postupka biti saopšteno gde je lokacija na kojoj će se graditi ti stanovi.

 

 

 

Kurir.rs/Beta

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!