icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: Marina Lopičić/Ilustracija

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

VANREDNA INSPEKCIJA MOSTOVA U SRBIJI: Prvo kontrola Gazele, Pančevca i starog mosta kod Beške

Objavljeno: 16.08.2018. 14:35h

 

BEOGRAD - Vanredni inspekcijski nadzor nad svim mostovima u Srbiji dužim od 100 metara biće prvo izvršen na najfrekventnijim mostovima u zemlji - Gazeli, Pančevačkom mostu i starom mostu kod Beške preko Dunava na auto-putu Beograd-Subotica, saopštilo je danas Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.


 

Vanredni inspekcijski nadzor, koji je naložila potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, sprovešće nadležna Republička građevinska inspekcija, navodi Ministarstvo.

foto: Aleksandar Jovanović

U ovom poslu, tim republičkih građevinskih inspektora imaće podršku i pomoć stručnjaka iz preduzeća "Putevi Srbije", "Infrastrukture železnice Srbije", Zavoda za veštačenje, profesora Građevinskog fakulteta i predstavnika nadležnog Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

 

Vanredni inspekcijski nadzor podrazumeva kako građevinsku, tako i proveru prateće dokumentacije.

 

Za održavanje i sanaciju mostova na auto-putevima i regionalnim putevima zaduženo je preduzeće "Putevi Srbije", dok su mostovi na železničkim prugama u nadležnosti preduzeća "Infrastrukture železnice Srbije".

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Marina Lopičić)

 

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!