Foto: ŽFK Spartak

BRAVO

MOMCI, OVAKO SE ULAZI U EVROPU! Srbija ima klub u eliti: Dame Spartaka se bez poraza plasirale u Ligu šampiona!

Dame Spartaka iz Subotice bez primljenog gola plasirale se u LŠ, danas dobijaju nekog od jakih rivala - Bajern, Barselonu, Čelsi, Lion, Mančester siti...

Fudbal
> 13:07h

Devojke, alal vera! Momci, ugledajte se na njih! Fudbal važi za muški sport, ali u Srbiji dame imaju više uspeha od muškaraca.

Fudbalerke Spartaka plasirale su se u Ligu šampiona, i to na impresivan način. U kvalifikacijama nisu primile nijedan gol, a u poslednjem meču razbile su slavni Bazel sa neverovatnih 5:0. Uspeh dobija još na značaju ako se zna da je švajcarski tim bio favorit u ovom meču.

Kvalifikacioni turnir, koji se održavao u Podgorici i Nikšiću, Subotičanke su odigrale izvanredno. U tri meča ostvarile su gol razliku 10:0! Blistale su Amerikanke u dresu srpskog prvaka - Klara Pleuer i Angelina Hiks. Uz dve Brazilke i nekoliko sjajnih srpskih igračica rezultat nije mogao da izostane. A posle toga delirijum!

U autobus se slavilo, a grmele su srpske patriotske pesme.

- Ko to kaže, ko to laže, Srbija je mala, nije mala, nije mala, triput ratovala - pevale su iz sve glasa ponosne fudbalerke. Posebno je zanimljivo što su se i strankinje pridružile ovom sveopštem slavlju!

Žreb za Ligu šampiona na programu je danas od 14 časova. "Golubice" čekaju rivala preko kojeg žele da nastave svoj let ka vrhu evropskog ženskog fudbala. Utakmice 1/16 finala LŠ na programu su 12. i 26. septembra.

Kakva čast BBC zbog Spartaka došao u Suboticu! Britanska nacionalna televizija boravila je juče u Subotici, razlog su bile fudbalerke Spartaka! BBC je snimao priču o devojkama koje su oduševile fudbalsku Evropu i na moćan način plasirale se u Ligu šampiona. Možda Englezi uskoro i vide srpske devojke u svojoj zemlji ako danas kuglice dodele Spartaku za rivala ekipu Mančester sitija.

POTENCIJALNI RIVALI SPARTAKA Lion Volfsburg Pari Sen Žermen Barselona Mančester siti Bajern Minhen Čelsi Cirih (Švajcarska) Fortuna (Danska) Brondbi (Danska) Slavija (Češka) Rozengard (Švedska) Sparta (Češka) Zvezda (Rusija) Glazgov Siti (Škotska) Linkoping (Švedska)

kurir.rs / Miloš Bjelinić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: