icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: Profimedia

uputio telegram

ZAEV ČESTITAO DAN VOJSKE MAKEDONIJE: Na uniformama ove godine vam je zakačen najvredniji orden - poziv u NATO

Na vaše uniforme je ove godine zakačen najvredniji orden - poziv na pregovore o pristupanju NATO-u, makedonski premijer Zoran Zaev je napisao u svojoj čestitki upućenoj pripadnicima Vojske Republike Makedonije povodom Dana Vojske.

Objavljeno: 18.08.2018. 12:36h

 

"Ulazimo u NATO kao ravnopravna 30. članica Alijanse. NATO je bezbednost i sigurnost za jednu zemlju i njene građane, ali NATO je i viši životni standard i investicije, nova radna mesta, veće plate, moderno zdravlje i kvalitet obrazovanja. Vi, koji već godinama stojite rame uz rame sa svojim kolegama u NATO, najbolje znate šta znači biti pod okriljem NATO-a", rekao je Zaev u svom telegramu čestitke.


On je čestitao pripadnicima Vojske na postignutom tokom godina, na dostojanstvenom predstavljanju Makedonije u mirovnim misijama, kao i na vrhunskom profesionalizmu.

 

"Čast i priznanje za sav trud, strpljenje, neprespavane noći, i iznad svega nadu i veru da će jednog dana Republika Makedonija biti ono što je sada. Bićete poštovani zbog svog profesionalnog rada, i nastojanja da bude dobro za sve građane", napisao je Zaev pripadnicima Vojske.

 

Kurir.rs/Sloboden pečat

Foto: Profimedia