Foto: EPA

VENČANJE POD LUPOM JAVNOSTI

PUTIN NA SVADBU NE DOLAZI PRAZNIH RUKU: Ruski predsednik doveo ORIGINALAN poklon austrijskoj ministarki (VIDEO)

Predsednik Rusije Vladimir Putin stigao je danas u Austriju, gde će biti gost na svadbi ministarke inostranih poslova Austrije Karin Knajsl, a kao poklon doveo je - kozački ansambl.

Austrija
> 14:16h

Austrijski mediji beleže da je šef ruske države nešto posle podneva sleteo na aerodrom u Gracu, a takvu pažnju, počev od sletanja, dolasku Putina pridaju zbog činjenice da je njegova privatna poseta svadbi ministarke naišla na veliku buru u političkoj javnosti zemlje, jer je Rusija pod sankcijama EU, a Austrija predsedavajuća Uniji.

Putin će u Austriji boraviti svega par sati pošto u 18 časova ima sastanak sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel na jednom nemačkom dvorcu.

Ministarka inostranih poslova, koja se ne obazire na kritike, mada se takvom gostu poziv i ne otkazuje, udaje se za biznismena Volfganga Majlingera u Sulctalu, u južnom delu pokrajine Štajerska.

"Mladenci" će biti u narodnoj nošnji, veruje se i dobar broj zvanica, a pisutvovaće, razume se, mladine kolege, članovi austrijske vlade.

Među njima je i šef poslaničkog kluba Slobodarske partije Austrije (FPO) Johan Gudenus sa suprugom Tajanom, srpskog porekla, i sa zajedničkom ćerkom.

Pošto je Knajsl veliki ljubitelj pasa rase nemački bosker, njena dva boksera Vinston i Džeki, koji su dobili imena po Vinstonu Ccerčilu i Džeki Kenedi, prisustvovaće svadbi, a spekuliše se i da bi mogli uneti prstenje kojim će se par, koji nema decu, zavetovati na večnu ljubav.

Ruski predsednik Putin kao poklon Knajslovoj doveo je ansambla Kozaka.

Prisustvo predsednika Rusije kritikovala je uveliko proteklih dana opozicija, a poslanik Zelenih u Evropskom parlamentu Mišel Rejmon je čak zatražio ostavku šefice austrijske diplomatije.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: EPA