Foto: EPA

svaka čast

PUTINOV CUNAMI U AUSTRIJI: Svadbom austrijske ministarke dominirali KOZACI, ruski predsednik dva sata bio zvezda slavlja, pa otišao da se vidi sa Merkelovom (VIDEO)

Ministarka inostranih poslova Austrije Karin Knajsel (53) udala se danas u mestu Sulctal, na jugu Štajerske, za dugogodišnjeg partnera, biznismena Volfganga Majlingera (54)

Austrija
> 21:49h

Svadba je privukla veliku pažnju svetske javnosti zbog prisustva predsednika Rusije Vladimira Putina, čiji dolazak je uzburkao ne samo austrijsku, već i evropsku političku scenu.

foto: Reuters/Roland Schlager

Putin, koji se večeras sastao sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel u dvorcu Mezeberg u Berlinu, zadržao se svega dva sata u Austriji, da bi prisustvovao svadbi, na koju ga je pozvala Knajselova prilikom posete Moskvi.

Putin je ministarki Knajsel predao buket cveća žute boje, koju šefica diplomatije posebno voli i iste boje kao buket koji je i nosila na večanju.

foto: EPA

Nakon nastupa hora Kozaka Putin se oprostio od mladenaca i otputovao ka aerodromu Grac, odakle je otputivao u Nemačku na imati sastanak sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA