Foto: Printscreen/ Youtube

NA TEČNOM NEMAČKOM

PUTIN SE NA SVADBI AUSTRIJSKE MINISTARKE LATIO MIKROFONA: Dragi mladenci, u našoj zemlji se kaže... (VIDEO)

U govoru koji je održao na venčanju austrijske šefice diplomatije, Vladimir Putin rekao je da mu je izuzetno drago što je ponovo u Austriji, a potom se lično obratio mladencima.

Austrija

"U našoj zemlji se kaže "Bolje ikad nego nikad". Draga, gospođice Knajsl, dragi gospodine Meinlinger, dame i gospodo. Veliko mi je zadovoljstvo što imam priliku da posetim gostoljubivu Austriju ponovo. Ipak, ono što me čini još srećnijim, jeste razlog zbog kojeg smo ovde u srcu zelene Austrije - Štajerske. Naravno mislim na venčanje Karin Knajsl i Volfganga Meinlingera", reči su kojima je Putin počeo svoj govor.

Na kratko ga je prekinuo aplauz, a potom je nastavio.

"Želim da naglasim sledeće: Karin, vlasnica pasa rase bokser koje sam danas video, ceni udobnost, ima smisao za humor i nije je lako izbaciti iz ravnoteže. Prema mom mišljenju, sve ove osobine su potrebne za srećan porodičan život. Dragi mladenci, želim da vam čestitam na venčanju i formiranju nove porodice. U Rusiji imamo običaj da želimo sreću i ljubav. Rado to radim i želim vam puno sreće i zdravlja za vašu zajedničku budućnost. Predlažem da podignemo čaše za vaš blagoslov i prekrasan zajednički život. Hvala vam", rekao je prvi čovek Rusije.

Putin je inače govor održao na kako su mediji primetili, savršenom nemačkom jeziku.

Kurir.rs

Foto: Printscreen/ Youtube