Foto: Biljana Roganović/Kurir

NIČEGA SE NE SEĆA

MEDICINSKA SESTRA U UDESU KOD ŽITORAĐE IZGUBILA ĆERKICU (11) I MUŽA: Mnoge sam živote spasla, a svoje najmilije nisam...

Crna Hronika

"Zašto mora ovako, zašto moju Ninu... Što nisam ja nastradala, samo da mi je Nina dobro...", kaže kroz jecaje Svetlana Mitrović, čiji su suprug Dragan (39) i ćerka Nikolija (11) poginuli u strašnom sudaru na putu Jesenica-Žitorađa.

Stravična saobraćajna nesreća dogodila se u sredu kada se “pasat” u kojem su se prevozili sudario sa šleperom. Svetlana, koja se takođe nalazila u kolima, preživela je tešku saobraćajnu nesreću, zadobivši prelom ruke i neizbrisivu traumu.

- Ništa ne može da mi je vrati, ništa. Moja duša, zašto, Bože, zašto na ovaj način, zašto... Ništa nisam mogla da uradim da ih spasem, svima sam pomogla i mnoge sam živote spasla, njima nisam mogla da pomognem - govorila je, gušeći se u suzama, Svetlana koja je po zanimanju medicinska sestra.

foto: Biljana Roganović/Kurir

Zbog povrede u udesu jedna ruka joj je u gipsu a po licu su vidljivi podlivi i hematomi, ali je juče puštena iz bolnice u Prokuplju.

U dom ove ugledne porodice u selu Glašinac kod Žitorađe juče su stizali rođaci i prijatelji da izjave saučešće, potreseni neviđenom tragedijom. Nikolijin deda i Draganov otac Radisav, gušeći se od bola, plakao je i jedva pričao.

- Šta mi sad vredi, šta da kažem, kako da preživim ovu tragediju, prijatelju moj? Ovakve lepote ja da sahranim u ovim godinama. U njenih 11 godina ja da gledam da dete ide pod zemlju. Šta sam ti, Bože, skrivio da mi uzmeš ovakve lepote - jecao je Radisav. Sećao se kako mu je svako jutro počinjalo sa unukom.

foto: Biljana Roganović/Kurir

- Nije bilo jutra da me Nikolija ne pozdravi: “Dobro jutro, dedo, da li si pio kafu”. Bila je odličan đak, dete za primer, najbolje dete u okolini. Na svim takmičenjima prva mesta je osvajala. Pa ga je Bog nadario da ga uzme u 11 godina života. Pa kome je ona vodu zamutila, prijatelju moj? Kako ja to da preživim? Sad kada bi mogli živog da me zakopaju, da me nema, samo da ne vidim i ne gledam ovo. Kako ću ja to da preživim, kako ću ja moju decu da dočekam, ne znam - priča neutešni Radisav.

Do tragičnog udesa došlo je na putu od Jasenice ka Žitorađi. Dragan je pošao kolima po suprugu Svetlanu koja je medicinska sestra u Kliničkom centru u Nišu. Nikolija je tražila da pođe sa ocem. U povratku, desio se kobni sudar sa šleperom koji je, kako se može videti na licu mesta, po svemu sudeći prešao u suprotnu traku u kojoj je bio “pasat”. Prema priči rođaka, Svetlana je dremala na mestu suvozača i razbudio ju je potres u momentu sudara.

- Trebalo je svi da idu uskoro na dve svadbe. Kakve svadbe, sad sve u crno zavijeno. Umesto na svadbu, ona je u sanduku - priča kroz suze jedna od rođaka.

foto: Kurir

I za Dragana rođaci i prijatelji imaju samo reči hvale:

- Nije znao da stane, radio je svaki sekund, ceo dan, celu noć radi. Kao da je znao nešto da će da se dogodi pa da nadoknadi. Radio je u firmi u Prokuplju nekoliko godina, posle se bavio poljoprivredom - kaže jedna rođaka.

Iza njega su ostali Svetlana i sin Stevan (14), koji srećom nije bio u kolima. Šta im je ostalo, sve je crno - priča rođaka.

STRAVA I UŽAS NA MESTU NESREĆE

Na mestu udesa i juče su bili vidljivi jezivi tragovi strašne nesreće. Otkinuta vrata od “pasata” odletela su dvadesetak metara od druma. Volan iščupan, vazdušni jastuk koji je izleteo iz volana razbucan je i sav u krvi.

Na mestu nesreće vidljivi su i drugi delovi slupanog automobila.

Kraj puta - venac sa čituljom i slikama poginulog oca i ćerke.

(Kurir.rs/Blic)