icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: Promo

Obeležen mađarski nacionalni praznik

Svečanom akademijom večeras je u Novosadskom pozorištu obeležen praznik mađarske nacionalne manjine.

Objavljeno: 20.08.2018. 21:01h

 

Podsećajući da je Skupština Vojvodine donela odluku da se upravo ovaj dan izdvoji kao datum od posebnog značaja za mađarsku nacionalnu manjinu, a time i za AP Vojvodinu u celini, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da je to još jedna potvrda međusobnog uvažavanja i ozbiljnosti politike koju vodi Pokrajinska vlada.


 

foto: Promo

To je politika bez koje AP Vojvodina ne bi bila ono što jeste, najrazvijeniji deo Republike Srbije, pokretač ekonomskog razvoja i region u kome će se svi građani osećati sigurno i zadovoljno – poručio je predsednik Mirović čestitajući praznik svim pripadnicima mađarske nacionalne manjine.

 

foto: Promo

On je ocenio da odnosi Republike Srbije i Mađarske nikada u istoriji nisu bili bolji, te da to, kako je rekao, treba da nam bude putokaz i za budućnost.


Predsednik Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine Jane Hajnal uputio je čestitku pripadnicima mađarske nacionalne manjine uz poruku da su interesi Mađarske i Srbije usko povezani i da moramo biti prijatelji. Svečanoj akademiji prisustvovao je i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor.

 

Promo tekst - Foto: Promo

 

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!