Foto: Printscreen/ Youtube

SKOČILI U SMRT

PUTINOV KRITIČAR SE VEZAO LISICAMA ZA DEVOJKU, PA SKOČILI SA VRHA ZGRADE: Morbidna poslednja poruka sina ruskog poslanika LEDI KRV U ŽILAMA

Roman Šingarkin (18), sin bivšeg ruskog poslanika Maksima Šingarkina, i njegova devojka Aleksandra Solovjova (20) skočili su sa krova visoke zgrade u gradu Željeznodorožni i poginuli.

Planeta
> 13:05h

Roman Šingarkin bio je student ekonomije na univerzitetu "Plekhanov", dok je njegova devojka studirala medicinu.

Pre nego što se ubio, Roman je postavio na društvenim mrežama, fotografiju kojom je najavio tragediju - dve figure od lego kockica koje se drže za ruke iznad reči "samoubistvo". U svojoj poslednjoj objavi na društvenim mrežama napisao je da je se njegov život pretvorio u "lanac patnji" i da "je bolje ovako".

I njegova devojka, koja se na društvenim mrežama predstavlja pod muškim imenom, objavila je istu morbidnu fotografiju i oproštajno pismo.

Roman Šingarkin je javnosti postao poznat tokom protesta u martu 2017. godine, kada su se okupili mladi da javno izraze svoje nezadovoljstvo stanjem u državi.

Zanimljivo je da je njegov otac, bivši poslanik Dume, podržavao Putina.

Proteste je organizovao najveći Putinov kritičar Aleksej Navaljni, a kako nije postojala dozvola vlasti za organizovanje okupljanja, policija je privela okupljene. Šangrakin je od policije pobegao tako što se popeo na ulični svetiljku, a te fotografije obišle su svet. Ipak, ubrzo je i on priveden.

"Ništa nisam mogao videti odozdo, pa sam odlučio da se popnem na banderu da bih postao malo veći. Onda sam shvatio da je to prilično korisno, jer je bilo manje verovatno da ću biti uhapšen", rekao je tada.

Ruski mediji navide da je mladi student ekonomije i ranije pokušao sebi da oduzme život. Takođe, list je objavio nepotvrđene informacije pozivajući se na izvore bliske istrazi, da je par skočio u smrt jer je morao da se rastane narednih nekoliko meseci, mada nije poznato zbog čega.

Kurir.rs/ Meduza.io

Foto: Printscreen/ Youtube