Foto: profimedia

ispričala svoje iskustvo

NIJE MOGLA DA SE REŠI ZADAHA PA JE ISPROBALA DETOKS USTA: Evo šta se dogodilo!

Život

Svi imamo problem ujutru za lošim zadahom, a ljudi širom sveta počeli su da koriste novu detoks metodu kako bi se rešili neprijatnog mirisa.

Reč je o metodi koja pomalo zvuči grozno. Iako peremo zube najmanje dva puta dnevno, loš zadah koji je posledica lošeg kvaliteta zuba ili loše ishrane ipak uspe da se ujutru probudi sa nama. Detoks usta je nova metoda u koju se neki kunu da im je pomogla.

foto: profimedia

Ova metoda podrazumeva mućkanje nekog hladnog ceđenog, nerafiisanog biljnog ulja u usnoj šupljini na isti način na koji se ispiraju usta nakon pranja pastom za zube. Najviše se preporučuje kokosovo ulje jer ima snažno antibakterijsko dejstvo i izvlači bakterije i otrove iz organizma.

Ovakvo održavanje zuba praktikuje se već godinama, a navodno sprečava krvarenje desni i nastanak karijesa, ublažava loš zadah, jača desni, izbeljuje zube i čak ojačava imunitet.

Za jedan tretman dovoljna je jedna kašičica ulja koja se mućka u ustima 15 do 20 minuta, a ulje ne sme da se guta. Na kraju ulje treba ispljunuti u smeće ili wc šolju, nikako u lavabo jer će se masnoća tako zadržati i isprljati ga. Usta nakon mućkanja isperite mlakom vodom, a onda operite zube pastom i četkicom jer ova metoda ne zamenjuje standardne proizvode za održavanje higijene usta.

foto: profimedia

Ovaj tretman treba da se primenjuje najmanje dve nedelje, a na početku može da vam bude veoma odvratno. Osećaj je isti kao kada zagrizete i pojedete komad peciva sa dosta putera, a neretko se javlja i nagon da tečnost odmah ispljunete. Ukoliko želite da uspete, morate da budete uporni, a ako koristite kokosovo ulje biće vam malo lakše jer ono ima lep ukus pa ćete se nakon nekog vremena naviknuti.

"Imala sam odvratan osećaj u ustima, ali je on nestao posle minut ili dva jer je kokosovo ulje imalo prijatan ukus i miris. Odlučila sam da budem uporna i posle par tretmana sam se toliko navikla da mi se ovo dopalo i nije mi bio problem da nastavim da radim to svakog dana", ispričala je jedna od korisnica društvenih mreža.

Oni koji su ga probali primetili su pozitivne rezultate. Ulje je uspevalo da skine deo plaka sa zuba i da ublaži neprijatan zadah, ali on nije nekim čudom izostao ujutru. Situacija je bolja nego pre upotrebe ulja,a li morate da imate na umu da pored higijenskih treba voditi računa i o navikama u ishrani.

" Imam sreće da su mi zubi dobrog kvaliteta i da mi je to omogućila dobra genetika, ali ova metoda ipak pomogla", dodala je ona.

Što se tiče izbeljivanja zuba, ova metoda može da doprinese izbeljivanju, ali ukoliko pijete dosta kafe i pušite onda će vam dobro doći i da češće perete zube pastom i četkicom.

foto: profimedia

Kurir.rs/Super1.net.hr/Foto: Profimedia