Foto: Zorana Jevtić

ODGOVORIO IM

BRANITELJI NUŠIĆA, SKINITE MI SE SA GRBAČE: Željko Joksimović nije mogao da prećuti, BRUTALNO odgovorio hejterima zbog Nušićijade! (FOTO)

Stars

Popularni pevač Željko Joksimović našao se na udaru kritika zbog koncerta koji će održati na ovom festivalu humora, zabave i veselja, te je odlučio da odgovori hejterima.

"Nušićijada" će se održati u Ivanjici od 24. do 26. avgusta pod sloganom "Ko tebe jadom ti njega Nušićijadom" koji simbolizuje duh ove manifestacije, a Joksimović priprema spektakularni koncert.

"Poštovani "branitelji" lika i dela Branislava Nušića, osim što vam želim da što pre dobijete ministarstvo, želim, iskreno i da mi se, bar do tada, malo skinete s grbače. Igrom slučaja, pre 22 godine sam dobio nagradu za muziku rađenu baš za predstavu "Sumnjivo lice", i ne sanjajući da ću i sam to da postanem, samo zato što sam pristao da radim ono što inače radim u životu, da pevam i sviram. I umem i sam da se šalim dok pevam, ali tu lekciju, da nekoga usput pljunem, uvredim, omalovažim njegov rad i postojanje, tek da bih ispao duhovit, kod čika Nušića nisam učio, te je i ne primenjujem, niti ću.", naveo je Željko Joksimović te objasnio:

"I šta ste vi radili pre 22 godine ne znam, ali siguran sam da niste čitali Nušića. Da jeste, znali biste da se on, svaki put, bunio i bavio satirom, zbog same suštine, a ne zato što je ostao bez tezge i honorara. I znali biste koliko je bedno prozivati, zbog neke svoje politicko-honorarske agende, ljude koji, s politikom, nemaju nikakve veze, što vi vrlo dobro znate. Zato, još jednom, brišite sa moje grbače, i probajte da svoja politička i tezgaroška nezadovoljstva rešavate preko nekih drugih leđa. Probajte sa svojim. Napravite ministarstvo branitelja, zabranite mi da pevam.Šta god da uradite, svakako ćete me, konačno, naterati na smeh. I Nušića biste.Toliko,Živela muzika!", poručio je Željko Josimović.

Inače, na račun Željka Joskimovića sinoć su upućene kritike na manifestaciji "Prognana, a slobodna Nušićijada" koja je u toku, a koji su održali članovi Udruženja građana KudeS - na čiju inicijativu je 2010. u Ivanjici obnovljena "Nušićijada" a koji su ove godine izbačeni sa festivala.

foto: Zorana Jevtić

Kurir.rs/Foto: Zorana Jevtić