Foto: Promo

REKONSTRUKCIJA U NOVOM SADU: Otvoreno Prihvatilište za stara i odrasla lica u Futogu

Srbija
> 14:14h

U Futogu je danas otvoren novi rekonstruisani objekat Gerontološkog centra „Novi Sad“, Prihvatilište za stara i odrasla lica, za čiju su adaptaciju i saniranje Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine i Grad Novi Sad izdvojili 120 milina evra.

Tom prilikom, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da je trajno opredeljenje i obaveza vlade na čijem je čelu da stvori odgovarajuće uslove za život i rad u svim ustanovama socijalne zaštite čiji je pokrajina osnivač.

  • Za Pokrajinsku vladu unapređenje socijalne zaštite jedan je od glavnih prioriteta. To najbolje pokazuje činjenica da smo 2016. godine, kada smo preuzeli odgovornost za vođenje AP Vojvodina, za tu oblast zatekli budžet od svega 400 miliona dinara, a da je ove godine za sve njene segmente opredeljeno 726 miliona dinara – istakao je predsednik Mirović.
foto: Promo

On je dodao da je dogradnja i renoviranje Prihvatilišta jedna u nizu zajedničkih investicija koju realizuju Pokrajinska vlada i Grad Novi Sad i da je to, kako je rekao, potvrda ostvarivanja politike okupljanja oko projekta od vitalne važnosti za građane pokrajine.

Ovom prilikom, predsednik Mirović najavio je i rekonstrukciju stare zgrade Gerentološkog centra u Futogu za koju je Pokrajinska vlada već izdvojila 39 miliona dinara.

  • Socijalno odgovorna politika Grada Novog Sada jedan je od aksioma politike koju vodimo i to je bio razlog da zajedno sa Pokrajinskom vladom krenemo u investicije ulaganja u budućnost naših gražana, kojima je ova vrsta pomoći potrebna – izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.
  • Smatram da ćemo na ovaj način, znatno unaprediti uslugu smeštaja u Prihvatilištu i uspešno smanjiti rizik od beskućništva, jer možemo da odgovorimo na mnogo veći broj potreba na teritoriji grada Novog sada, a i šire – izjavila je direktorica Gerontološkog centra Slavica Škrbić.
foto: Promo

Otvaranju Prihvatilišta prisustvovali su pokrajinski sektretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, Predrag Vuletić i drćavni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nenad Nerić.

D.G.