Foto: Printscreen

na liniji 28a

HALO, EVO VOZIM AUTOBUS! Snimljen vozač GSP kako telefonira u toku vožnje! EVO ZBOG ČEGA NEĆE BITI KAŽNJEN (VIDEO)

Beograd
> 16:06h

Putnici javnog gradskog prevoza ponovo su se našli na meti bahatog vozača koji je, po ugledu na nekolicinu kolega jednom rukom držao mobilni telefon, a drugom volan ugrožavajući tako njihovu bezbednost, ovoga puta na liniji 28A

Naime, pre nekoliko dana, 16. avgusta, na Tviteru je osvanuo video-snimak bahate vožnje, a nebriga vozača bila je jasna, jer on čak nije ni primetio da ga neko snima. On na greškama svojih kolega, čini se, nije naučio, ali ipak neće biti sankcionisan jer je prijava stigla kasno, poručuju iz Gradskog saobraćajnog preduzeća.

- U pitanju je trasa tolejbuske linije na kojoj privremeno saobraćaju autobusi pogona "Karaburma" i pogona "Novi Beograd", te bez kompletne prijave sa garažnim brojem i vremenom, nažalost nismo u stanju da identifikujemo nesavesnog vozača. Ukoliko kompletna prijava nije upućena blagovremeno i direktno GSP-u, ne možemo da reagujemo i sankcionišemo neprofesionalno ponašanje - kažu iz GSP-a, posebno apelujući na građane i putnike da im se obrate čim se desi incident.

Vozač autobusa koji telefonira dok vozi nije usamljen slučaj. Šta više, bar jednom u mesec dana se dogodi nešto slično, a ovo su najvežiji primeri.

Vožnja laktovima sa pogledom u telefon

Zanimljivo je da je gotovo uvek u pitanju vozač na liniji 28. Tako je krajem maja 2018. godine usnimljen vozač koji laktovima pridržava telefon dok kucka poruke i surfuje po internetu. Već sledećeg meseca napravio je i identičnu grešku zbog čega je, kako je rečeno iz GSP-a, njemu izrečena disciplinska mera opomene pred raskid ugovora o radu.

Samo mesec dana kasnije, scena je ponovljena, samo što je ovoga puta njegova bahatost delovala još opasnije jer je vozio mokrim saobraćajnicama. Iako je mnogima, pa i nama delovalo da je reč o istom vozaču koji iz meseca u mesec iznova ponavlja iste greške, iz GSP-a su tvrdili suprotno.

Cigareta za volanom i dama s telefonom

Jedan vozač na liniji 95 rešio je da se malo opusti i uživa na odgovornom radnom mestu, ali na malo drugačiji način.

Naime, on je kršeći zakon o zabrani pušenja u vozilima javnog gradskog prevoza zapalio cigaretu i dim duvao kroz prozor ne obazirući se na iznenađene putnike.

Ipak, možda najbahatiji primer bio je pre samo nekoliko dana. Naime, jedna dama za volanom je snimana kako telefonira od Vukovog spomenika do Bajlonija, ali to joj nije smetalo. Nervirala ju je buka koju su stvarali putnici ometajući je da telefonira dok vozi! Burne reakcije usledile su iz GSP-a uz napomenu da će "ako za šest meseci još jednom bude telefonirala, dobiti momentalni otkaz".

Kurir.rs/Blic/S. L./Foto: Twitter

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: