Foto: Zorana Jevtić

ODBRUSIO MU

ŽELJKO JOKSIMOVIĆ POBESNEO ZBOG PROZIVKI VODITELJA: Kesiću, skini mi se s grbače! (FOTO)

Stars
> 09:14h

Željko Joksimović odgovorio je na prozivke Zorana Kesića, koji je ismevao njegov predstojeći nastup na Nušićijadi 2018, nazvavši ga "kraljem bedaka", a pevač mu je poručio da mu se "skine s grbače".

foto: Damir Dervišagić

Popularni voditelj je u subotu na Dorćol placu održao govor na Slobodnoj Nušićijadi i izrazio revolt što se na događaju, koji sad organizuje samo opština Ivanjica, angažuju ličnosti poput našeg slavnog pevača i Leksington benda.

foto: Damir Dervišagić

- Nušićijada je bilo mesto čarolije. Tu ste mogli videti Vladu Georgieva kako peva četničke pesme i Darka Rundeka kako peva narodnjake. Njihov festival će biti još tužniji nego naš danas jer nastupa Željko Joksimović, čuveni kralj bedaka. Svira i Leksington bend. To su oni što nisu OK bend, Amadeus bend, Denis i obule. Oni su preuzeli i glumca Milančeta, koji glumi Nušića. Nisam tužan. Za nas počinje zagrobni život. Neću plakati. Više nas je pod nego nad zemljom - poručio je Kesić.

foto: Damir Dervišagić

Revoltiran ovim rečima, Joksimović se oglasio na društvenim mrežama i poručio da je on jedan od onih koji sa punim pravom može da peva na Nušićijadi.

foto: Damir Dervišagić

- Nušićijada. Poštovani "branitelji" lika i dela Branislava Nušića, osim što vam želim da što pre dobijete ministarstvo, želim, iskreno, i da mi se, bar do tada, malo skinete s grbače. Igrom slučaja, pre 22 godine sam dobio nagradu za muziku rađenu baš za predstavu "Sumnjivo lice", i ne sanjajući da ću i sam to da postanem samo zato što sam pristao da radim ono što inače radim u životu, da pevam i sviram. I umem i sam da se šalim dok pevam, ali tu lekciju da nekoga usput pljunem, uvredim, omalovažim njegov rad i postojanje, tek da bih ispao duhovit, kod čika Nušića nisam učio, te je i ne primenjujem, niti ću - poručio je Joksimović i dodao:

foto: marcusps1 / Imgur

- I šta ste vi radili pre 22 godine, ne znam, ali siguran sam da niste čitali Nušića. Da jeste, znali biste da se on svaki put bunio i bavio satirom zbog same suštine, a ne zato što je ostao bez tezge i honorara. I znali biste koliko je bedno prozivati zbog neke svoje političko-honorarske agende ljude koji s politikom nemaju nikakve veze, što vi vrlo dobro znate. Zato, još jednom, brišite sa moje grbače i probajte da svoja politička i tezgaroška nezadovoljstva rešavate preko nekih drugih leđa. Probajte sa svojim. Napravite ministarstvo branitelja, zabranite mi da pevam.

foto: Printscreen

Šta god da uradite, svakako ćete me, konačno, naterati na smeh. I Nušića biste. Toliko, živela muzika! - napisao je Željko na Fejsbuku.

foto: Promo

Inače, na Nušićijadi će, pored Joksimovića, nastupati i Haris Džinović i Leksington bend, koji se, iako se našao na meti prozivki, nije oglašavao.

Kurir.rs/Jelena Stuparušić/ Foto: Zorana Jevtić

Zoran Kesić

Rođen: 26. jul 1976. Mesto: Beograd Brak: Oženjen Deca: Sinovi Andrej (4) i Vanja (10 meseci)

Karijera

Početak Sa 19 godina počeo je da radi na TV Studio B kao reporter Uspon Prelaskom na TV Foks i pokretanjem emisije "Fajront republika", koja se emitovala uživo u kabaretskoj formi, njegova popularnost se povećava Nagrade Dobitnik je nagrade "Stanislav Staša Marinković" za 2015, koja se dodeljuje za novinarsku hrabrost i posebne domete u istraživačkom novinarstvu

Željko Joksimović

Rođen: 20. april 1972. Mesto: Beograd Brak: Drugi brak sa Jovanom Joksimović Deca: Iz prvog braka ćerka Mina (23), iz drugog sin Kosta (4) i bliznakinje Ana i Srna (1)

Karijera Početak Prvi nastup kao dečak s harmonikom u emisiji "Babino unuče" Karijera Puno su mu pomogle Svetlana Slavković i Leontina Vukomanović Nagrade: Na Evroviziji osvojio drugo i treće mesto s pesmama "Lane moje" i "Nije ljubav stvar". Još tri puta učestvovao kao autor, a jednom kao voditelj