icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: B.R.

spas u zadnji čas

DRAMA U PLANINSKOM SELU GRGURE KOD BLACA: Prevrnuo se traktor pun drva, Hitna pomoć pešačila dva kilometra do povređenih

Objavljeno: 21.08.2018. 19:50h

 

BLACE – Samo zahvalјujući pbrzoj intervenciji Hitne službe Doma zdravlјa Blace spasene su tri osobe koje su teško povređene u planinskom pojasu sela Grgure, kada se prevrnuo traktor pun drva. Medicinska ekipa je morala da prepešači oko dva kilometara kako bi došla do povređenih. Na kraju su uspeli da im pruže pomoć i zahvalјujući terenskom vozilu Doma zdravlјa Kuršumlija koje im je priteklo u pomoć spustili su povređene sa planine. Akcija je trajala nekoliko sati.


 

foto: B.R.

Kako nam je potvrdio direktor Doma zdravlјa u blacu Radolјub Dunjić, koji je bio u ekipi za spasavanje, Hitnu službu pozvali su meštani sela Grgure.

 

- Na teren su krenule dve ekipe vozilima dokle je bilo prohodno, a zatim smo nastavili pešice sa meštanima do mesta gde se prevrnuo traktor. Reč je o tri muškarca od kojih su dvojica mlađe osobe. Mesto na kojem su bili je teško prohodno i udalјeno pet kilometara od poslednje kuće- potvrdio nam je Dunjić.

 

foto: B.R.

Kako je bilo pitanje hoće li uspeti da dođu do povređenih i u kakvom će ih stanju zateći Blačani su u pomoć pozvali i Hitnu službu Doma zdravlјa Kuršumlija koja je terenskim vozilom uspela da dođe do mesta nesreće i

zajedničkim angažovanjem sa kolegama iz Doma zdravlјa Blace, zbrinuli su povređene na najbolјi mogući način. Na kraju su sva trojica prebačena u prokupačku Opštu bolnicu „Dr Aleksa Savić“ na dalјe lečenje i dijagnostiku.

 

Sva trojica su zadobila teške telesne povrede.

foto: B.R.

(Kurir.rs/B.R.)

 

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!