icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: Printscreen Sloboden Pečat

greška

AMERIČKA ARMIJA NAPRAVILA GAF PA SE IZVINJAVALA: Objavili da su imali zajedničke vežbe sa severnomakedonskim vojnicima u Severnoj Makedoniji!

SKOPLJE,- Američka armija u Evropi izvinila se danas zato što je Makedoniju nazvala Severna Makedonija u videu o zajedničkoj vežbi sa makedonskom vojskom.

Objavljeno: 21.08.2018. 21:39h

 

Na Jutjub kanalu vojske SAD juče je bio objavljen video sa vojne vežbe na u poligonu "Krivolak" u Makedoniji sa opisom da vežba izvedena sa "severnomakedonskim vojnicima u Severnoj Makedoniji".


 

Kako prenose lokalni mediji, nakon reakcija u javnosti video je brzo uklonjen, a Armija SAD je danas uputila izvinjenje preko zvanične Fejsbuk stranice.

„Izvinjavamo se za video objavljen na društvenim mrežama u kome je navedeno pogrešno ime za Republiku Makedoniju. Odmah smo ukonili video. Cenimo prijateljstvo sa Armijom Makedonije i žalimo zbog naše greške", navodi se u saopštenju Armije SAD u Evropi.

 

Promena imena Republike Makedonije u Republika Severna Makedonija (do kraja ove godine) predviđeno je dogovorom sa Grčkom o konačnom rešavanju trodeceninjskog spora oko imena, što je osnovni uslov za makedonske integracije u EU i NATO.

 

Kurir.rs/Beta

Foto ilustracija printscreen Sloboden pečat

 

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!