Foto: Facebook/Printscreen

ODBORNIK HDZ-A

HRVATSKOG POLITIČARA NAPALI ZBOG SLIKE SA ODMORA: Slikao se sa strogo zaštićenom školjkom, a evo kako se posle pravdao (FOTO)

HDZ-ov gradski odbornik u Koprivnici, Ernest Forjan, na Fejsbuku je objavio fotografiju na kojoj pozira s periskom, zaštićenom školjkom za čije je uništavanje propisana kazna i do 30.000 kuna (oko 4.000 evra).

Hrvatska
> 12:06h

Naime, periska je u Hrvatskoj već 30 godina svrstana u strogo zaštićene vrste, a Pravilnikom o visini naknade štete, nedopuštene radnje nad njima se kažnjavaju sa 500 kuna, a za lov je kazna između 7.000 do 30.000 kuna, prenosi 24sata.hr.

Ernest Forjan je inače predsednik gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice grada Koprivnice i gradski odbornik, a svojevremeno se kandidovao i za gradonačelnika. Spornu fotografiju s uništenom školjkom objavio je s godišnjeg odmora koji provodi u Biogradu.

Korisnici su ga upozorili da je reč o strogo zaštićenoj vrsti, ali ga to očito i nije previše zanimalo jer spornu fotografiju još uvek nije uklonio. Umesto toga, Forjan se opravdao - decom.

U statusu je napisao: Dragi moji, nikada u životu nije sve kako izgleda na slici. Vaša kritika stoji, ali je istina drugačija. Nisam školjku lovio pa je izvukao iz vode već su je deca izvadila iz mora. Zamolio sam ih da mi je daju kako bih je vratio u more. Moj je greh što sam se slikao s njom kada sam je vraćao u more gde i pripada.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Facebook/Printscreen