Foto: AP/Ilustracija

Zloupotreba

RENTA BAJK PA S NJIM PRAVO U KONTEJNER: Čačanska vlast u šoku, nisu mogli ni da predvide da će gradski bicikli služiti za prevoz smeća

Srbija

ČAČAK - Čačansko JP “Parking servis“ u pravilniku o korišćenju iznajmljenih bicikala nije predvidelo njihovu upotrebu za prikupljanje smeća, zbog čega je ovakvu vrstu zloupotrebe teško sankcionisati, kaže koordinator u ovom javnom preduzeću Dragan Grujović.

Prema njegovim rečima, kada je uvedena renta bajk usluga, preduzeće je računalo da će “sugrađani biti odgovorni prema javnoj imovini“.

foto: Nebojša Mandić

- Svaki na korisnik, odnosno osoba koja želi da iznajmi bicikl na jednom od pet punktova u gradu, mora potpisati ugovor sa JP “Parking servis“. Tim ugovorom je predviđeno da korisnik mora nadomestiti troškove oštećenja ili eventualnog gubljenja bicikla. Međutim, u pravilniku zaita nismo predvideli kaznu u slučaju da se, kao što smo imali prilike da vidimo, biciklom, recimo, prevozi otpad. To nam zaista nije ni palo na pamet da može da se dogodi. Od jedne veoma lepe ideje došli smo do rugla, odnosno podsmevanja onome što radimo u interesu grada i građana - izjavio je Grujović za Morava info.

foto: Filip Plavčić/Ilustracija

On naglašava da će ovo javno preduzeće u saradnji sa komunalnom policijom krenuti da sankcioniše zloupotrebe u korišćenju javnih resursa, u ovom slučaju bicikala na iznajmljivanje.

(Kurir.rs/Morava info/Foto: AP/Ilustracija)