icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: Promo

MIROVIĆ I VUKOSAVLJEVIĆ OBIŠLI USTANOVE KULTURE U NOVOM MILOŠEVU I KIKINDI: Kultura ne stanuje samo u velikim gradovima

Objavljeno: 22.08.2018. 17:32h

 

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, obišli su danas muzej „Žeravica“ i Banatski kulturni centar u Novom Miloševu i Centar za likovnu i primenjenu umetnost „Terra“ u Kikindi, saglasivši se da kultura ne stanuje samo u velikim gradovima, već i u manjim sredinama.

 

foto: Promo
  • Muzej „Žeravica“ i Banatski kulturni centar čine bogat kulturni život u Novom Miloševu i Pokrajinska vlada će nastaviti da podržava njihove aktivnosti, kako bi kulturnu scenu u ovoj maloj sredini, održali i unapredili – kaže predsednik Mirović.

Istakavši zadovoljstvo postavkom Centra za likovnu i primenjenu umetnost „Terra“ predsednik Mirović je ocenio da takvi sadržaji zaslužuju veću podršku, jer kako je naveo, mogu biti okosnica kulturne i turističke ponude AP Vojvodine.

  • Fascinirani smo kvalitetom i umetničkim odrazom ovih kulturnih ustanova i mi ćemo povećati izdvajanja za oblast kulture kako bismo i u budućnosti podsticali ovakve sadržaje i kulturno stvaralaštvo – kaže Mirović.

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević rekao je da je muzej „Terra“ u Kikindi jedinstvena ustanova tog tipa u Evropi, te da je to dobar primer realizacije sredstava dobijenih na konkursu ministarstva „Gradovi u fokusu“.


 

foto: Promo

On je istakao da je tokom posete kulturnim ustanovama u Novom Miloševu razgovarano o modelima saradnje na izgradnji muzeja „Ranka Žeravice“ i nastavku podrške izdavaštvu Banatskog kulturnog centra.

  • Kulturna politika mora da se zasniva na principu decentralizacije i konkretni projekti, bazirani na velikom entuzijazmu pojedinaca organizovanih oko ideje unapređenja kulturne scene, i u budućnosti će imati podršku ministarstva – kaže Vukosavljević.

 

 

D.G.

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!