Država brine o najstarijim sugrađanima

VUČIĆ OBIŠAO GERONTOLOŠKI CENTAR I ISEKAO TORTU SA STANARKOM MILICOM (97): Veće penzije od oktobra, vi ste otvorili vrata budućnosti Srbije! (KURIR TV)

Društvo
> 11:33h

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas Gerontološki centar Beograd - Dom Bežanijska kosa.

KURIR TV UŽIVO JE PRENOSILA POSETU GERONTOLOŠKOM CENTRU

Nakon zvaničnog dela posete, predsednik Vučić je pozdravio okupljene, zahvalio se na toploj dobrodošlici i poručio da je jedan od prioriteta i ciljeva države Srbije svakako briga o najstarijim sugrađanima, ali i o zaposlenima u ovoj ustanovi.

foto: Kurir TV

Zajedno sa ministrom za rad, boračka i socijalna pitanja Zoranom Đorđevićem pridružio se na početku čestitkama jednoj od stanarki doma, Milici koja puni 97 godina, a kojoj je doneo i poklon.

foto: Kurir TV

"Čuo sam da se razumete u politiku, nadam se da ćemo i mi imati priliku da učimo od vas. Ali ne dajte da vam povećavaju godine. Kako sam razumeo, vi tek za koji dan punite 97 godina, znači još imate 96. Draga Milice, čestitam vam što ste tako vredni i želim vam još mnogo godina dobrog zdravlja, još mnogo pročitanih knjiga i radosti sa prijateljima i familijom", sa osmehom je istakao Vučić.

foto: Kurir TV

"Hvala vam što ste svojom brigom, verom u državu i trpeljivošću dali budućnost našim mladima. Zahvaljujući vama, oni imaju budućnost. Vi ste bolje nego svi drugi znali da samo teškim merama može da se dođe do dobrih rezultata u domaćoj ekonomiji.

Vi ste otvorili vrata budućnosti ove zemlje. Dinar je čvrst, inflacija veoma niska", podsetio je Vučić i obećao da će u narednih mesec i po dana biti ukinut Zakon o smanjenju penzija, što su prisutni pozdravili aplauzom.

foto: Kurir TV

"Od oktobra idemo na uvećane penzije, nećete morati da čekate sledeću godinu. Sve što mi više uspemo, imaćemo i veće mogućnosti za uvećanje penzija u budućnosti i vaš život će biti mnogo lakši. Biće značajno povećane plate i zaposlenima u ovoj ustanovi, mislim već od decembra, kao i ostale plate u javnom sektoru. A ako ovako nastavimo da radimo, biće uvećanja i iduće godine.

Doneo sam na poklon jedno dostavno vozilo i sanitet za vas. Ali ja uvek volim da kažem da imamo manje novca nego što zaista imamo, da ostane neka rezerva, jer vidite šta se u svetu dešava. Pa da polako i sigurno podižemo svoju zemlju. Hvala na radosti i osmesima, ne samo meni, već svojoj državi. Živela Srbija", poručio je šef države.

foto: Kurir TV

Predsednik Vučić je potom zajedno sa stanarkom doma Milicom isekao tortu kojom su se prisutni počastili.

(Kurir.rs/Foto: Printscreen/Kurir TV)