Foto: Printscreen/ Facebook/ Planinarski Klub Subra

IZVLAČILI GA VATROGASCI I ALPINISTI

AGONIJA TRAJALA 4 SATA: Spasen iz 50 metara duboke RUPE kod Herceg Novog (FOTO)

Skoro četiri sata trajala je akcija spasavanja meštanina sela Bjelotina iznad Herceg Novog, Krsta Ćirovića, koji je upao u jamu duboku oko 50 metara. Povrede koje je zadobio prilikom pada nisu opasne po život.

Crna Gora

Ćirović je pao niz kamenu strminu, potom se zaglavio između dva kamena i stabla, na nasipu zemlje, pa se odatle skotrljao i pao u jamu duboku oko 50 metara iz koje nije mogao da izađe. Sve vreme bio je svestan i komunicirao je sa sestrom koja je bila na obodu jame.

Načelnik Službe zaštite Zlatko Ćirović kaže da su poziv iz Centra bezbednosti dobili u 13.15 sati.

"Odmah smo poslali tri vatrogasca, zatim smo uputili još pet pripadnika naše Službe, pozvali smo alpiniste, a stigli su i pripadnici policije i Službe hitne pomoći. Akcija je trajala skoro četiri sata, Ćirović je izvučen i oko 18.20 dovezen u Opštu bolnicu Meljine. Povređen je, ali nije životno ugrožen", kazao je načelnik Službe zaštite.

Akcija spasavanja trajala je skoro četiri sata.

Dejan Verigo, alpinista i speleološki instruktor, sa kolegama Nikolom Brajević i Dejanom Tušup i osam pripadnika Službe zaštite učestvovao je u akciji spasavanja.

Objašnjava da su iz jame postavili tri linije za izvlačenje.

"Uspeli smo da izvučemo Ćirovića, čije su majka i sestra bile pored jame sve vreme uz ostale koji su učestvovali u akciji”, kazao je Verigo.

Kurir.rs/ Vijesti.me

Foto: Printscreen/ Facebook/ Planinarski Klub Subra