icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: Tanjug/Rade Prelić

kapitalne investicije

VUČIĆ 18. SEPTEMBRA U KINI: Potpisuje specijalni ekonomski paket vredan 1,5 milijardi dolara

Objavljeno: 24.08.2018. 13:36h

 

BEOGRAD - Predsednici Kine i Srbije Si Đinping i Aleksandar Vučić verifikovaće 18. septembra specijalni ekonomski paket od najmanje 10 ugovora, kojim će Srbija obezbediti kapitalne investicije u oblasti infrastrukture, saobraćaja, poljoprivrede, industrije i informacionih tehnologija, vredne preko 1,5 milijardi dolara.


 

Kako navodi taj list, taj finansijski aranžman praktično je dogovoren do tančina, a ostalo je samo da se formalizuje potpisima članova dveju delegacija, tokom dogovorene posete Vučića Kini, pišu Novosti.

 

Ocenjeno je da bi vrednost paketa mogla značajno da se poveća, ako se kao najpovoljnija oceni ponuda Zi Jina za preuzimanje RTB Bor.

foto: Tanjug/Rade Prelić

"Ovaj izuzetan poduhvat ima širi značaj od privrednog i oslanja se na ugovor o strateškom partnerstvu dveju prijateljskih zemalja i na težnju kineskog zmaja da se u okviru svoje proklamovane doktrine 'Jedan pojas, jedan put' pozicionira u jugoistočnoj Evropi. Uz to, dokazuje i da je naša država prepoznata kao sigurna investiciona destinacija".

 

(Kurir.rs/Tanjug/Večernje novosti/Foto: Tanjug/Rade Prelić)

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!