Foto: Aleksandar Jovanović

imenovanje

VUČIĆ DOBIO NOVOG SAVETNIKA PROTIV KORUPCIJE I KRIMINALA: Veselin Milić novi čovek od poverenja

Milić je više puta pohvaljivan i nagrađivan, a bio je i najmlađi načelnik policije

Politika
> 14:49h

BEOGRAD - Veselin Milić imenovan je za savetnika predsednika Republike za korupciju i kriminal. Milić je do 31. avgusta obavljao funkciju načelnika Policijske uprave Beograd.

Odluka o imenovanju danas je stupila na snagu.

Podsetimo, Milić je rođen 1979. godine u Priboju. Završio je Srednju školu unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici i Policijsku akademiju u Beogradu.

Primljen je u radni odnos 1998. godine u SUP u Užicu, na radno mesto policajca. Godine 2003. sa radnog mesta pomoćnika komandira Odeljenja policije Sekterarijata u Užicu premešten je na radno mesto pomoćnika komandira PS Savski venac u OUP Savski venac.

Od 2005. godine je bio zamenik komandira PS Savski venac u OUP Savski venac. Januara 2006. godine premešten je na radno mesto komandira PS Savski venac, a u novembru mesecu 2006. godine je imenovan na radno mesto načelnika Odeljenja za obezbeđenja u Upravi policije Policijske uprave za grad Beograd.

Milić je više puta pohvaljivan i nagrađivan. Od 2011. godine je premešten u Direkciju policije na radno mesto zakonitost i bezbednost, a zatim unapređenje, organizacija i funkcionisanje direkcije policije, a 2013. godine rešenjem ministra unutrašnjih poslova imenovan je za načelnika Policijske uprave za grad Beograd.

Pre dolaska na mesto načelnika PU Beograd bio je specijalni savetnik direktora policije.

(Kurir.rs/Tanjug)