Foto: EPA/RODRIGO JIMENEZ

Evo zašto je najbolji

RADIO SAM SA SEDAM OSVAJAČA ZLATNE LOPTE, ALI RONALDO JE NAJMOĆNIJI: Đovani Mauri otkrio tajnu Kristijanovih pločica! Evo šta radi u 2 ujutru!

Jedan od najpoznatijih kondicionih trenera Đovani Mauri odao je tajnu savršene fizičke spreme Kristijana Ronalda.

Fudbal

Mauri je dugogodišnji saradnik Karla Anćelotija, s kojim je radio u Milanu, Čelsiju, Pari Sen Žermenu, Bajernu i Realu gde je dve godine sarađivao sa Ronaldom.

"On je sam sebi kondicioni trener. Radio sam sa sedam osvajača Zlatne lopte, ali Kristijano Ronaldo je bez ikakve sumnje najmoćniji od svih", rekao je Mauri.

U intervjuu za Tutosport objasnio je Ronaldovu opsednutost fizičkim izgledom.

"Svi mladi fudbaleri napredovali bi samo da ga gledaju kako trenira. On sve radi sa smeškom, a ne protiv volje, što danas čine čak i fudbaleri u mlađim uzrastima. Kristijano je fenomen, čak i za sportiste elitnog ranga kojoj i sam pripada. Uvek trenira najbolje moguće, jer njegov način rada ima tri sastavna dela: posvećenost, takmičarski duh i pozitivan stav."

Da Ronaldo nema granica, Mauri je objasnio kroz jednu anegdotu.

"Govorimo o fudbaleru svetske klase, koji nakon što se u dva ujutro vratimo s gostovanja u Ligi šampiona, ode u naš kamp i tamo sat vremena radi razne vežbe oporavka. Osim što živi izuzetno zdravo, Ronaldo je potpuno posvećen fizičkom oporavku. On je šampion u glavi, a kao posledica toga, i u svome telu. Sluša sve signale koje mu ono daje i uvek je u stanju savršeno da ih dekodira. On je savršeni sportista."

Kurir sport Foto: EPA/RODRIGO JIMENEZ