Foto: Beoinfo

Za radove izdvojeno 13 miliona dinara

BATAJNIČKI ŠANGAJ DOBIJA VODU 1. OKTOBRA: Počeli radovi na vodovodnoj mreži u dužini od 1,2 kilometra

Beograd
> 16:02h

BEOGRAD - U naselju Šangaj u Batajnici počeli su radovi na vodovodnoj mreži dužine 1,2 kilometara, a od oktobra će ovo naselje biti priključeno na vodosnabdevanje.

Radovi za koje je izdvojeno 13 miliona dinara biti gotovi za nedelju dana nakon čega će se početi sa ispiranjem vodovoda i priključivanjem građana na sistem JP Vodovod i kanalizacija. U isto vreme radi se i kompletan projekat za vodosnabdevanje za čitavo naselje Šangaj, zatim za Grmovac i Ugrinovce. Za nekoliko nedelja počeće i radovi na kanalizaciji u Batajnici.

foto: Beoinfo

- Beograd je najveći grad u Evropi koji svoju kanalizaciju direktno ispušta u reke putem više od 100 ispusta u Savu i 120 u Dunav. Zato su nam neophodne fabrike za prečišćavanje vode, kaže zamenik gradonačelnika.

Predsednik opštine Zemun Dejan Matić naveo je da se radi na rešavanju osnovnih potreba stanovnika opštine, kao i da je asfaltirano više od 40 ulica u Batajnici, a da je evidentirano između 280 i 290 ulica koje će dobiti asfalt.

Radi se, kaže on, i na realizaciji projekta Zemunske tvrđave, stepeništa ka Gardošu, kao i na dobijanju građevinske dozvole za izgradnju pristana za velike brodove.

"Sledeće godine nas čekaju i fasade, a pored infrastrukture akcenat je i na turizmu, jer želimo da upišemo Zemun na turističku mapu Evrope", naveo je Matić.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Stefan Jokić/Ilustracija)