icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Divan dan...

ONO KAD TI VUČIĆ DOĐE NA ROĐENDAN: Ovo je baka Milica (97)! Njoj je predsednik Srbije isekao tortu, poklonio knjigu, a onda se slavilo u Alchajmer kafeu

Objavljeno: 24.08.2018. 15:47h

 

BEOGRAD - Milica Živić, koja već deset godina boravi u Gerontološkom centru, proslavila je danas svoj 97.rođendan u prisustvu predsednika Republike Aleksandra Vučića koga, kako kaže, veoma ceni jer se bori za Srbiju.


foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Mnogo mi znači što rođendan slavim u prisustvu predsednika, cenjenog i poštovanog čoveka. Šta je sve učinio za Srbiju, srpski narod, bori se, ono što se kaže do poslednje kapi krvi, kaže Živićeva koja je u domu poznata po tome što voli da čita. Mladima je poručila da vode računa o svom duhu i telu, ukoliko žele da žive dugo, a ona je, kaže, živela normalno kao i svi.

Odrasla je u kući gde ih je bilo devetoro, završila školu, a onda veći deo radnog veka provela u Grafičkom zavodu i državnoj štampariji. Predsednik je isekao prvo parče rođendanske torte i slavljenici uručio prigodan poklon.

Slavlje je nastavljeno u kafiću u okviru Gerontološkog centra sa nazivom "Alchajmer Caffe" uz pesmu "Ovo je Srbija" i uz druženje stanara Centra. 

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Direktorka Gerontološkog centra Beograd Suzana Mišić koja je bila domaćin predsedniku Vučiću prilikom obilaska centra na Bežanijskoj kosi, rekla je da je obeležavanje rođendana Živićeve bio jedan od motiva za pokretanje novog programa "Mreža 90 plus".

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Taj program, prema njenim rečima, podrazumeva da korisnici centara koji imaju preko 90 godina mogu da putem besplatnog telefona dobiju intenzivniju podršku stručnih radnika. Mišić je danas zahvalila predsedniku na trudu koji ulaže da bi državi i budućim gerenarcijama bilo bolje.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Mi smo odrasli i zreli ljudi, realni pre svega i umemo da cenimo napore i istrajnost. Neizmerno smo zahvalni i tu smo ako procenite da je naša pomoć bilo kada potrebna, evo ova vojska od nas skoro 14.000 vam je na raspolaganju, rekla je Mišić u obraćanju predsedniku.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ona je ukazala da je Vučić kao premijer pokrenuo inicijativu koja je za radnike u sistemu socijalne zaštite veoma važna, a reč je o poboljšanju njihovog materijalnog položaja.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Hvala vam na pokretanju inicijative da se na pravi način sagleda materijalni položaj zaposlenih i njihov broj, jer sistem socijalne zaštite čine ljudi, a mi bez dovoljno ljudi ne možemo da obavljamo posao kako treba, rekla je Mišićeva.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić) 

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!