icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: Printscreen Kurir TV

NESREĆA U BEOGRADU

MINISTAR KULTURE VLADAN VUKOSAVLJEVIĆ O TRAGEDIJI U NARODNOJ BIBLIOTECI: Izgubljena su dva života, iscureo je otrovni gas u kontrolnoj sobi

Objavljeno: 24.08.2018. 15:57h

 

Ministar kulture Vladan Vukosavljević potvrdio je da su dva muškarca izgubila život danas u Narodnoj biblioteci, kada je došlo do curenja otrovnog gasa prilikom vanredne kontrole protivpožarnog sistema.


 

"Ono što je najvažnije u ovom trenutku dva života su izgubljena prilikom izlivanja otrovnog gasa. Drugi zaposleni nisu bili ugroženi, kao ni imovina Narodne biblioteke", rekao je ministar Vukosavljević.

 

foto: Kurir

 

On je dodao da je reč o vanrednoj kontroli protivpožarnog sistema, a da je prethodna urađena 22. aprila ove godine.

 

"Naredna kontrola je bila zakazana za oktobar, ovde je bilo reči o vanrednoj. Takođe, napominjem da je reč o stručnim licima, ali je došlo do curenja gasa na izuzetno malom prostoru. Eksplozije nije bilo, odmah je sve evakuisano, nije pretilla nikakva opasnost po druge ljude", istakao je Vukosavljević.

 

foto: Dado Đilas

 

Podsetimo, kako je saopštio MUP, u arhivu Narodne biblioteke u Beogradu, oko 13 sati došlo je do curenja gasa, a od posledica gušenja dve osobe su stradale.

 

foto: Dado Đilas

 

Pripadnici Sektora za vanredne situacije odmah po dojavi izašli su na lice mesta sa pet vozila i 18 vatrogasaca spasioca, a prilikom pretrage zgrade pronašli su dva muškarca u besvesnom stanju.

 

Nakon pokušaja reanimacije, konstatovana je smrt dvojice radnika jedne privatne firme, koji su najverovatnije radili probu sistema za gašenje požara, navodi se u saopštenju.

 

foto: Dado Đilas

 

Policija će nastaviti da obezbeđuje teren dok se ne obavi uviđaj. Uzroci curenja gasa biće naknadno utvrđeni istragom.

 

(Kurir.rs)

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

 

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!