icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: Dado Đilas

SUSRET U BEOGRADU

DAČIĆ MANDIĆU: Crnogorsko sudstvo i tužilaštvo maltretira Srbe i bezrazložno ih pritvara! BOJIM SE DA JE REČ O SMIŠLJENOM PROJEKTU

Objavljeno: 25.08.2018. 14:54h

 

Predsednik SPS i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da Srbija i njegova partija sa zabrinutošću gledaju na seriju poteza zvanične Podgorice, u kojima se, kako ističe, jasno mogu prepoznati tortura i diskriminacija nad građanima Srbije u Crnoj Gori, kao i nad Srbima u toj zemlji, saopštila je Nova srpska demokratija, čiji se lider Andrija Mandić u Beogradu sastao sa Dačićem.


.

Ivica Dačić je, kako je navela Nova srpska demokratija (NSD), izrazio bojazan da se "radi o smišljenom projektu, o mogućoj organizovanoj političkoj akciji usmerenoj protiv srpskog naroda".

 

foto: Profimedia


"Državljani Srbije trpe maltretiranje od strane crnogorskog sudstva i tužilaštva, bezrazložno se pritvaraju, neki su godinama u pritvoru, drugi imaju zabranu izlaska iz Crne Gore, a posebna priča je diskriminacija nad Srbima iz Crne Gore kojima se pokušavaju uskratiti sva moguća prava, od zapošljavanja do toga da im se zabranjuje upotreba srpskog jezika u školama, na udaru se nalazi SPC, progone se politički lideri Srba", rekao je Dačić, navodi se u saopštenju.

 

On je, prenosi NSD, kazao da "nema primera u Evropi u 21. veku da je jedan narod u tako lošem položaju, kao što su to Srbi u Crnoj Gori".

 

Lider NSD se složio sa ministrom Dačićem i saopštio čitav niz podataka koji potvrđuju da se Srbi u Crnoj Gori nalaze pod strahovitom državnom torturom.

"Crna Gora se želi okrenuti naopako, i postaviti na neke temelje na kojima nikada nije bila, i na kojima ne može opstati jer se okreće protiv sebe, svoje istorije i tradicije. Naša obaveza i dužnost je da branimo naš narod, srpski jezik, Crkvu, istoriju, tradiciju, da pružimo otpor na svakom mestu gde smo napadnuti i pokažemo žilavost kao i do sada", kazao je Mandić.

 

On je izrazio zadovoljstvo zbog toga što je vlast u Srbiji prepoznala tešku situaciju, i iskazala spremnost da pomogne Srbima u Crnoj Gori.

U saopštenju se kaže da su Dačić i Mandić, u otvorenom i prijateljskom razgovoru, razmatrali aktuelne teme koje se tiču situacije u regionu, sa akcentom na odnose između Srbije i Crne Gore, i položaju srpskog naroda u Crnoj Gori.

 

(Kurir.rs/RTS)

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

 

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!