Foto: Www.crvenazvezdafk.com

Koštao 12 miliona evra

TRENER HVALI SRBINA Garsija: Radonjić je igrač kakav mi treba!

Nisam ga trenirao dok smo obojica bili u Romi, ali sam znao koliki je njegov potencijal, precizirao je Francuz

Fudbal

Trener Olimpika iz Marseja Rudi Garsija otkrio je francuskim novinarima da je dugo skautirao Nemanju Radonjića pre nego što je odlučio da ga iz Crvene zvezde dovede na stadion Velodrom.

Krilo crveno-belih ozvaničiće prelazak u Marselj posle revanša plej-ofa za Ligu šampiona sa Salcburgom u sredu. Transfer je vredan 12 miliona evra, a klub iz Ljutice Bogdana mogao bi da zaradi još dva miliona kroz bonuse, ukoliko fudbaler sa novim klubom ostvari plasman u Ligu šampiona u naredne četiri sezone.

foto: Reuters

- Proučavao sam ga u predsezoni, znajući da je imao dobru godinu u Crvenoj zvezdi. Njegovo dovođenje će našem timu doneti različite karakteristike. Radonjić je investicija za budućnost - kazao je Rudi Garsija.

Zanimljivo, francuski trener je vodio Romu dok je Nemanja Radonjić bio član tog kluba, ali njih dvojica nikada nisu radila zajedno. - Nisam ga imao u svojoj grupi, otišao je da trenira sa mladim timom. Nikada ga nisam vodio u prvom timu, bio sam samo upoznat sa činjenicom da je tu - otkrio je Rudi Garsija.

Reprezentativac Srbije Nemanja Radonjić biće drugo pojačanje za klub iz najveće francuske luke, pošto je prethodno stigao hrvatski štoper Duje Ćaleta-Car iz Salcburga. Treće pojačanje za Olimpik iz Marselja mogao bi da bude napadač Seltika Musa Dembele, za koga su spremni da plate 15 miliona evra.

Kurir sport/A. R.