Foto: Starsport©

superliga

ZVEZDA IMA ČUKU I ZA SALCBURG: Crveno-beli savladali Čukarički i najavili bitku za Ligu šampiona (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su ekipu Čukaričkog 2:1 (0:0) u okviru šestog kola Superlige Srbije.

Fudbal
> 09:08h
FOTO: Starsport©
FOTO: Starsport©
FOTO: Starsport©
FOTO: Starsport©
FOTO: Starsport©
FOTO: Starsport
FOTO: Starsport
FOTO: Starsport
FOTO: Starsport
FOTO: Starsport
FOTO: Starsport©
FOTO: Starsport©
FOTO: Starsport©
FOTO: Starsport©
FOTO: Starsport©
FOTO: Starsport©
FOTO: Starsport©
FOTO: Starsport©
FOTO: Starsport©
FOTO: Starsport©
FOTO: Starsport©
FOTO: Starsport©
FOTO: Starsport©
FOTO: Starsport©

Nova tri boda i miran put na revanš u Salcburg doneo je Marko Gobeljić sjajnim golom 20 minuta pre kraja nakon prodora započetim na polovini terena.

Mrežu bivšeg kluba načeo je Slavoljub Srnić, a kratko izjednačenje gostima doneo je mladi Slobodan Tedić.

Zvezda je ostala lider iako ima meč manje i sa optimizmom putuje u utorak u Austriju da eliminiše Salcburg za plasman u Ligu šampiona. Da podsetimo, prvi meč je okončan nerešenim rezultatom 0:0.

Nakon ovog kola crveno-beli su suvereni na vrhu tabele sa 15 bodova i nestvarnom gool razlikom od 12:2.

Zanimljiv meč viđen je u Nišu gde su Radnički i Napredak remizirali 3:3, uz gol gostiju četiri minuta pre kraja preko Ibrahime Ndajea, nerešeno je bilo i na Banjici između Rada i Mladosti 1:1, dok je Bačka savladala Radnik 1:0.

Rezultati i strelci 6. kola: Bačka - Radnik 1:0 (Gavrić 25) Rad - Mladost Lučani 1:1 (Marinković 13 - Jovanović 33) Radnički Niš - Napredak 3:3 (Stanisavljević 44 penal, Haskić 75 penal, Pankov 80 - Samuel 29, Vukanović 71, Ndaje 86) Crvena zvezda - Čukarički (Srnić 53, Gobeljić 71 - Tedić 67) Juče: Proleter - Vojvodina 0:1 (Eze 47) Sutra: Mačva - Partizan (19.30) Dinamo Vranje - Zemun (20) Voždovac - Spartak (20).

Tabela: Crvena zvezda 15, Radnički Niš 13, Mladost Lučani 12, Čukarički 11, Vojvodina 9, Bačka 8, Proleter 7, Partizan 7, Mačva 7, Napredak 6, Voždovac 6, Rad 6, Radnik 6, Spartak 3, Zemun 2, Dinamo Vranje 0.

Drugo poluvreme

90+4. minut - Kraj utakmice

88. minut - Nova kontra Zvezde i stativa koju je pogodio Meleg

84. minut - Odlična kontra Zvezde i pokušaj Bena koji je bio neprecizan

83. minut - Igra se uglavnom između dva šesnaesterca

71. minut - GOOOOOOL 2:1 Gobeljić! Fudbaler Crvene zvezde je prekinuo napad Čukaričkog i sam završio celu kaciju pogodivši mrežu

67. minut GOOOL 1:1, Tedić - Napadač Čuklaričkog je iskoristio lošu procenu Borjana i Babića, pa je Kopitović vratio loptu Tediću za gol

61. minut - Slobodan udarac za Čukarički, šut Docića odbranio je Borjan

53. minut - GOOOOOOL 1:0 Srnić! Dobar napad Zvezde Terzić se ubacio izbegavši ofsajt, a zatim je u pravom trenutku uposlio Srnića kome nije bilo teško da pogodi gol

49. minut - Sada Simić proba nogom, ali lopta ni ovaj put ne ide u okvir gola pred kojim je Stevanović

48. minut - Prva prilika u nastavku, Savić je probao glavom posle prekida, ali pored gola

46. minut - Utakmica je nastavljena

Drugo poluvreme

45 +2. minut - Kraj prvog poluvremena

38. minut - Slobodan udarac za Čukarički Docić je centrirao, a Tedić na drugoj stativi nije stigao loptu

36. minut - Slobodan udarac za Zvezdu sa 19 metara po sredini gola. Srnić šutira preko gola

30. minut - Osim one prilike Pavkova ništa značajnije nije se dogodilo pred jednim ili drugim golom. Utisak je da se gosti lako brane, mada isto tako ne može reći da je Zvezda zapucala iz svih oružja. Kao da se štede crveno-beli. Moraće i brže i agresivnije i odlučnije ukoliko planiraju da nova tri boda...

27. minut - Birmančević za Zorića, ovaj je umakao čuvarima, ali Borjan je intervenisao nogom i sprečio pogodak

23. minut - Oštar duel na terenu. Bilo je i krvi

15. minut - Odlična akcija Simića, ubacio je loptu za pavkova, ali je ovaj glavom sšutirao pravo u Stevanovića

12. minut - Uzvratili su crveno-beli, Jovančić je šutirao, ali lak plen za Stevanovića

11. minut - Dobar napad Čukaričkog, Birmančević je probio po levom boku, ali se na kraju spetljao i loše šutirao

5. minut - Prva ozbiljnija akcija, Srnić je pokušao da proigra Simića, ali je prejako poslao loptu

1. minut - Utakmica je počela

Prvo poluvreme

Crvena zvezda: Borjan - Gobeljić, Savić, Babić, Terzić - Jovančić, Jovičić - Srnić, Simić, Jevtović - Pavkov.

Čukarički: Stevanović - Đorđević, Puškarić, M. Stevanović, Birmančević, Bogosavac, Kopitović, Ovusu, Zorić, Docić, Tedić.

SASTAVI

Ekipa Crvene zvezde je u prethodnom kolu bila slobodna, zbog odlaganja susreta sa Napretkom, a u prva četiri kola crveno-beli su zabeležili četiri pobede i sa 12 bodova zauzimaju 1.mesto na tabeli. Ekipa Čukaričkog je u prvih pet kola imala učinak od tri pobede i dva remija, pa se sa 11 bodova ’’brđani’’ nalaze na odličnom 3.mestu na tabeli.

Tokom prethodne sezone dva tima su odigrala tri međusobna susreta, a crveno-beli su sva tri puta slavili. Prvi meč odigran je na stadionu ’’Rajko Mitić’’, a završen je rezultatom 3:0(1:0). Drugi meč odigran je na Banovom brdu, a rezultat je tom prilikom bio 1:2(1:0). Treći meč odigran je u okviru plej-of faze, na stadionu ’’Rajko Mitić’’, a domaći tim slavio je rezultatom 3:0(0:0).

Domaćini u ovaj meč ulaze nakon evropskog okršaja sa Salzburgom, ali svi u klubu ističu jednaku važnost prvenstvenih utakmica. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević koji je istakao da dobro poznaje protivnički tim i da očekuje dobru utakmicu:

’’Nastavljamo domaće prvenstvo. U goste nam dolazi ekipa koja je poslednjih godina pokazala da je u samom vrhu srpskog fudbala. Kao što sam rekao, u prvim kolima imamo duele sve sa timovima iz prošlosezonskog plej-ofa. Čukarički je stabilan i dobar superligaš, ozbiljna ekipa sa uvek velikim ciljevima. Pozvao bih naše navijače da nam pomognu. Nismo navikli da igramo bez njih i voleo bih da dođu u što većem broju, a mi ćemo se spremiti da odigramo još jednu dobru utakmicu. Bitno je napomenuti i da Čukarički igra jako dobro od početka prvenstva, što govori i o njihovim ambicijama. Čukarički je ekipa koja će uvek biti u mom srcu. Pružila mi je mnogo toga i moje dete je tamo igralo, ali mi smo profesionalci i život ide dalje. Uvek ću da budem neko ko će navijati i za Čukarički do kraja života. Politika kluba je da ima kostur tima bez velikih promena. Promenili su jedino trenera i došao je iskusni Simo Krunić koga smatram talentovanim i jednim od boljih trenera u srpskom fudbalu, što je pokazao u svim klubovima do sada. Očekujem dobru utakmicu od strane obe ekipe i zato pozivam sve ljubitelje fudbala i naše navijače na stadion.’’

On se potom osvrnuo i na trenutnu kadrovsku situaciju istakavši da nekoliko igrača ima problema sa povredama:

’’Lorenco Ebisilio i dalje vuče povredu, u fazi je rehabilitacije i nadam se da će brzo biti sa nama. Vujadin Savić je bio na lekarskim pregledima i do kraja dana ćemo imati više informacija o njegovom stanju. Ne očekujem da ima veći problem i veliki sam optimista da će se vrlo brzo priključiti radu. Ostali imaju neke manje udarce, ali to ni ne računam kao neke povrede. Nemanja Milić je u trenažnom procesu i drago mi je što mogu i na njega da računam.’’

U taboru gostiju svi očekuju pre svega dobru igru, a iz nje onda i pozitivan rezultat, bez obzira na ka kadrovske probleme. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba ’’brđana’’ Simo Krunić koji se najpre osvrnuo na situaciju sa povredama, a potom istakao da bi bio zadovoljan i remijem ukoliko bi igra njegovog tima bila zadovoljavajuća:

’’Teška utakmica je pred nama. Puškarić se oporavio, trenira i spreman je za meč. Kiso još uvek nije, kao ni Bojić, koji je duže vreme van stroja. Sa druge strane ni Crvena zvezda verovatno neće nastupiti sa najboljom ekipom, ali su i ostali igrači veoma dobri. Nije im prvi put da se susreću sa ovakvom situacijom, igrali su bez prvotimaca na gostovanju Voždovcu, pa protiv Spartaka, oba meča su dobili. Eto, na primer, Pavkov je trenutno rezerva Stojiljkoviću, a prošle sezone je bio drugi strelac lige, ove je protiv Spartaka postigao dva gola. Ipak, za ovaj meč se pripremamo kao i za svaki drugi, nema razlike. Nama je svaki naredni meč najbitniji, sada je to duel sa Crvenom zvezdom i ne razmišljamo tri kola unapred. Sa druge strane, prirodno je da vidim veću motivaciju kod igrača, ali na treninzima se ponašaju uobičajeno, kao pred svaki drugi duel. Mi ćemo pokušati da igramo protiv Zvezde kao i u ostalim utakmicama, ali uvek se napada onoliko koliko vam protivnik dozvoli. Videćemo i u kakvom sastavu će protivnik igrati. Mi svakako ne dolazimo da se branimo, ne treba nam bod iz bunkera, igraćemo fudbal. Naravno, bio bih zadovoljan i bodom, ali samo uz našu dobru igru. Znamo koliko je teško uzimati bodove na gostovanju Zvezdi.

Derbi susret 6.kola Super lige Srbije između Crvene zvezde i Čukaričkog igra se sutra, u subotu 25.avgusta 2018.godine, sa poletkom u 20:30 časova.

Kurir sport

Foto: Starsport