Defile od Brankovog mosta do mosta Gazela

ODRŽAN 14. KARNEVAL BRODOVA: Beograđani bez daha posmatrali prestoničke reke u svom punom sjaju (KURIR TV)

Beograd
> 20:53h

BEOGRAD - Tradicionalni 14. Beogradski karneval brodova održan je danas na obali Save, od Brankovog mosta do mosta Gazela.

foto: Dejan Ignjatović

Građani su mogli da prate karneval sa šetališta Sava Promenada, u okviru Beogada na vodi, od 18 sati kada je počeo revijalni defile povorke čamaca i brodova. Na rečnoj manifestaciji učestvovala su plovila svih beogradskih marina, a posetioci su uživali i u sjajnom kulturno-zabavnom programu na obali.

foto: Dejan Ignjatović

Cilj karnevala je da se na atraktivan i zanimljiv način ukaže na lepote beogradskih reka, promovišu sportske aktivnosti na vodi i aktivira nautički turizam Beograda.

foto: Dejan Ignjatović

Organizovano je i svečano nagrađivanje najlepše dekorisanih plovila i večernji vatromet, kao i radionice zabavno-edukativnog karaktera, gusarski kutak, ulični izvođači, mađioničari, akrobate, ljudi na štulama i brojna druga dešavanja. U okviru programa na obali, organizovana je i Eko zona, gde su posetioci mogli da probaju organsku hranu i domaće proizvode.

foto: Dejan Ignjatović

Ove godine su na karnevalu učestvovala i udruženje građana "Zvezda", koji su izložili svoje ručno rađene predmete, a sav prihod od prodaje ići će u svrhe zbrinjavanja mladih bez roditeljskog staranja.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Kurir/Dejan Ignjatović)