Foto: Profimedia

PRITISAK BRITANACA ZBOG PUTINA! Roman Abramovič primoran da proda Čelsi!

Ruski milijarder Roman Abramovič primoran je da proda fudbalski klub Čelsi.

Fudbal
> 13:18h

Ostrvski mediji tvrde da je Velika Britanija rešila da stegne obruč oko Vladimira Putina, pa je rešila da ozbiljno pritisne sve njegove saradnike koji žive i rade u njihovoj zemlji.

Abramovič nije dobio radnu vizu u Engleskoj, a da bi regulisao svoj boravak traže mu dokaze o poreklu novca. Britanski tabloidi ističu da tamošnje vlasti dobro znaju da je Abramovič stekao bogatstvo u Rusiji u vreme vladavine Borisa Jeljcina, kada se privatizacija pretvorila u nezapamćenu pljačku. Ističu da je svojevremeno Romanov bivši partner pokojni Boris Berezhovski otkrio da je Abramovič došao do naftne kompanije zahvaljujući malverzacijama sa visokim činovnicima pred sudom.

foto: Profimedia

Abramovič ima snažne veze sa Putinom i zbog toga mu nije obnovljena viza. On je dobio izraelsko državljanstvo u međuvremenu i sada može da dođe u Britaniju, ali ne može da vodi posao tamo. Zato je primoran da proda klub.

Za taj posao je angažovao Džoa Raviča iz "Rejn grupe", koja se bavi sportskim investicijama, kao i ulaganjima u medije. Abramovič je kupio Čelsi za 140 miliona funti 2003. godine, a nedavno je navodno odbio ponudu najbogatijeg Britanca Džejmsa Retklifa, koji je za Plavce nudio dve milijarde funti.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: