Foto: Printscreen/Facebook

nije joj teško

MILICA (30) IZ PIROTA JE MASTER EKONOMIJE I RADI 2 POSLA: Kada joj dosadi kancelarija, pobegne u planinu da čuva ovce! (FOTO)

Srbija

Tridesetogodišnja Milica Ćirić iz Pirota, master ekonomije, zaposlena je u knjigovodstvenoj agenciji, ali svaki slobodan trenutak koristi da ode na Staru planinu i da čuva ovce.

Na taj način pomaže roditeljima, ali i opušta se u prirodi. Uživa podjednako u oba posla.

Dovoljan je samo jedan zvižduk i stado ovaca i koza odmah poslušno kreće za njom. Sa životinjama je, objašnjava Milica, od kada zna za sebe.

"Od kada sam prohodala, ja sam sa životinjama. Moje lutke su bile ovčice, kozice, jagnjići. Živela sam u prirodi. Verovatno kada bi ovaj posao bio isplativiji, da bi se njemu posvetila u potpunosti", priča Milica Ćirić.

A pošto nije dovoljno isplativ, Milica je već šest godina zaposlena u knjigovodstvenoj agenciji.

"U zadnjih 100 godina u ovčarstvu se ništa nije promenilo, a što se tiče knjigovodstva svakim danom se nešto menja i moram da se usavršavam, da čitam, da pratim zakone", kaže Ćirić.

U agenciji imaju samo reči hvale za Milicu.

"Izuzetan radnik, izuzetno pametna, vredna, i zna šta treba da se uradi. Ima znanje", priča knjigovođa Verica Golubović.

A kada joj dosade konta i propisi, Milica krene put Stare planine i sela Nišora.

"Od svega toga pobegnem. Sa životinjama opustim mozak skroz. Može da boli glava i od ovaca, kad sunce pripeče ili kad padne kiša, a od računovodstva uglavnom boli glava", ispričala je Milica.

Volela bi da dođu bolji dani za ovčarstvo pa da svoju diplomu mastera ekonomije može da iskoristi za razvoj poljoprivrede na Staroj planini.

(Kurir.rs/RTS/Foto: Printscreen, Facebook)