Foto: Dado Đilas

dilema pred crveno-belima

OBRT NA MARAKANI Zvezda bira napadača: Đovani Sio ili Boaći!

Francuzi žele da prvak Srbije narednog leta otkupi napadača Monepeljea za dva miliona evra, što je velika investicija za klub iz Ljutice Bogdana

Fudbal

Ričmond Boaći je ponovo u igri za napadača Crvene zvezde. Iako je Francuz koji igra za Obalu Slonovače Đovani Sio praktično viđen za novog napadača crveno-belih, centarfor iz Gane mogao bi pred kraj prelaznog roka da se vrati na Marakanu, odakle je otišao u februaru u Kinu.

Najveći problem za Crvenu zvezdu u pregovorima sa Monepeljeom je zahtev uprave francuskog kluba da crveno-beli posle jednogodišnje pozajmice otkupe napadača za dva miliona evra. To je veliki novac za crveno-bele koji još nisu obezbedili Ligu šampiona, pa ne žele da ulaze u posao bez konačnog računa.

Inače, Đovani Sio je dao pristanak da dođe u Beograd, pošto je od zemljaka Damijena Le Taleka čuo mnogo toga lepog o Crvenoj zvezdi. Ukoliko čelnici crveno-belih uspeju da omekšaju stav Monpeljea dogovor će biti postignut, u protivnom od dolaska napadača neće biti ništa.

Zato je u prvi plan ponovo izbio Ričmond Boaći. Napadač iz Gane opet nije igrao za kineski Đangsu iu prvenstvu, a čelnici tog kluba kontaktirali su Crvenu zvezdu i rekli da su spremni da razgovaraju o pozajmici. Pred ljudima iz Ljutice Bogdana sada su sve opcije, a treba izabrati onu koja bi bila najbolja za klub.

Kurir sport/A. R.