icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: Zorana Jevtić

Razgovori o saradnji i budućim projektima

SKUP MINISTARA U TREBINJU: Sutra zajednička sednica vlada Srbije i Srpske

Objavljeno: 28.08.2018. 10:23h

 

Zajednička sednica vlada Srbije i Republike Srpske biće održana sutra u Trebinju, na kojoj će premijeri Ana Brnabić i Žejka Cvijanović sa ministrima dveju vlada razgovarati o zajedničkim, započetim i budućim projektima, regionalnoj saradnji i situaciji u regionu, kao i o unapređenju sveukupnih bilateralnih odnosa Srbije i Srpske.


 

foto: Vlada Srbije

 

Planirano je i potpisivanje memoranduma i sporazuma između dve vlade. Na sednici će biti razmatrana saradnja dve vlade u oblasti energetike, poljoprivrede, prehrambene industrije, ruralnog razvoja, veterinarstva, šumarstva i vodoprivrede. Biće reči i o intenziviranju saradnje u oblasti namenske industrije, o oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, kao i saradnji u oblasti pravosuđa.

 

Takođe, govoriće se o razmeni informacija i iskustva u oblasti institucionalnog organizovanja i finansiranja zaštite životne sredine, kao i o nastavku zajedničkih aktivnosti u realizaciji projekata u oblasti turizma.

 

foto: Beta

 

Planiran je i odvojeni susret premijerke Brnabić sa predsednicom Vlade Republike Srpske Željkom Cvijanović, saopšteno je iz Vlade Srbije.

 

Prethodna sednica dveju vlada održana je 10. novembra prošle godine.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić)

 

 

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!