Foto: Promo

Gastronomija na otvorenom

FIŠ FEST 12. PUT U BEOGRADU: Najveći festival morske i rečne ribe na jednom mestu!

Društvo

Gastronomsko-muzička fešta Fiš fest i ove godine okupiće desetine hiljada Beograđana na prostoru nekadašnje Vodene varoši, na platou kod Kule Nebojše. Od 30. avgusta do 2. septembra posetioci ovog festivala moći će da probaju brojne specijalitete od rečne i morske ribe koje će spremati najeminentniji kuvari sa prostora bivše Jugoslavije. Za štimung i dobro raspoloženje pobrinuće se brojne muzičke zvezde, a svoj spektakl najavljuje i poznati beogradski šarmer Igor Blažić Blaža.

foto: Promo

Prljavi Inspektor Blaža i Kljunovi na glavnoj bini nastupiće 31. avgusta u 20 časova.

Pored Blaže, beogradskoj publici će se predstaviti Apsolutno romantično, bend Tvajlajt DC koton pikers, Nikola Grbić Grba, Titanus bend i Rok lavirint.

Organizatori očekuju oko 100.000 posetilaca, koliko je u proseku bilo i prethodnih godina. Najveće interesovanje publike očekuje se kada varjače ukrste najveći majstori pripremanja riblje čorbe. Takmičenja će se održavati u subotu 1. Septembra, kada će znanje oprobati mladi majstori za kotlićem. Finale manifestacije je u nedelju 2. septembra, kada će se na šetalištu uz kej okupiti profesionalni kuvari - najbolji majstori iz Srbije i regiona.

foto: Promo

Svi zainteresovani sugrađani mogu da učestvuju u kuvarskim radionicama, ali i da slušaju predavanja o pripremanju hrane. Na štandovima koji će se nalaziti na platou biće održana prezentacija starih zanata, proizvođača sira, maslinovog ulja, meda, kao i turističke ponude Beograda i Srbije. Za najmlađe sugrađane biće organizovan veoma zabavan i interaktivan program u delu ,,Sport klub” i ,,Fiš fest dečji kutak''.

Deca će tu moći da se upoznaju sa raznim veštinama kao što su streličarstvo i pravljenje lukova i strela, kao i sa izviđačima, ali i da uživaju u viteškim borbama koje će se organizovati u viteškom logoru.

Pošto je festival posvećen Dunavu, posetioci će moći da uživaju i u nautičkoj izložbi plovila, koja će biti postavljena sva četiri dana. Ulaz na Fiš fest je besplatan.

foto: Promo

Gosti kuvari biće najveći majstori iz regiona

Na 12. Fiš festu predstaviće se najbolji kuvari iz Bosne, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije i Makedonije. Pored specijaliteta pripremljenih od rečne i morske ribe, posetioci će moći da probaju bosanske pite i i sarajevske ćevape. Svoje znanje predstaviće i majstori iz Asocijacije šefova kuvara Srbije i Kulinarske federacije Srbije pod dirigentskom palicom čuvenog Stambola Geštamova, kao i gostujući kuvari u delu koji se popularno zove ,,kuvarski šou'' - priprema specijaliteta na otvorenom. Pored gostiju iz regiona, za posetioce hranu će pripremati i kuvari restorana ,,Vodenica", kao i Ivan Terek iz Sombora.

foto: Promo

Kompletan program i mapu Fiš Festa možete pogledati

(Promo - tekst / Foto:Promo)