Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

dobila je i poklon od predsednika

BAKA MILICE, KOLIKO PARČE DA VAM ISEČEM: Predsednik Vučić se latio torte, a evo šta mu je penzionerka odgovorila

Društvo
> 12:27h

Milica Živić, Beograđanka, koja već deset godina boravi u Gerontološkom centru na Voždovcu, proslavila je 97. rođendan u prisustvu predsednika Republike Aleksandra Vučića koga, kako kaže, veoma ceni jer se bori za Srbiju.

Baka Milica kaže da je bila počastvovana i jako uzbuđena zbog dolaska Vučića.

"Drago mi što je prisustvovao mom rođendanu, mogu da vam kažem da sam bila uzbuđena, evo i sad sam uzbuđena dok vam pričam. Nisam se nadala da će baš on doći jer polazim od toga da kod nikog nije bio. To je velika čast da predsednik države odvoji vreme i poseti jednog starog penzionera", kaže kroz osmeh baka Milica.

Vučić je baki Milici isekao i slavljeničku tortu:

Pitao me je: "Milice, koliko parče da Vam isečem?". Ja sam mu rekla: "Solidno".

Milica ne sakriva oduševljenje što joj je predsednik posvetio vreme i što je mogla da porazgovara sa njim.

- Pitao me je o poreklu, kada sam rođena, šta volim da radim u Domu za stare... Rekla sam mu da volim da čitam, da mi je ovde dobro i da imam dobru negu, počevši od upravnika do spremačice, svi su dobri i fini - kaže Milica.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Za predsednika ima samo reči hvale. Smatra da je jedini koji može da pomogne Srbiji. Kod njega ceni to što se bori podjednako i za mlade i za stare i dodaje da mu želi puno zdravlja i uspeha.

Baka Milica je ispričala i zbog čega je rešila da dođe da živi u Domu za stare:

- Posle smrti supruga osam godina sam živela sama na Voždovcu. Kad sam shvatila da više ne mogu sama odlučila sam da se obezbedim i rešila sam da dođem u Dom za stare. Imala sam divne komšije koji su mi pomagali, ali nisam želela nikome da budem na teretu.

Za sebe kaže da je u mladosti imala mnogo udvarača. Roditelji, međutim, nisu dozvolili da se uda za bilo koga, već su čekali da naiđe prava prilika.

"Kada sam bila mlada bila sam prava lepotica, ne samo na Voždovcu, znalo se za moju lepotu i šire. Mnogi su me želeli za snajku, ali sam sačekala pravu priliku", setno se prisetila baka Milica.

Sada svoj život u Domu deli sa cimerkom, za koju kaže da je strpljiva i dobra prema njoj, ali i dodaje da cimerka mora da je sluša, jer je ona starija.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Baka Milica navodi da je čitanje opušta, ali ne voli knjige sa sitnim slovima jer je oči izdaju. Trenutno čita roman Agate Kristi.

"Samo malo da bolje vidim i čujem i da sve ostane ovako biće super", kaže Milica i napominje da je dosta živela.

Poklone koje je dobila od predsednika Vučića čuva pod ključem i kaže da tako mora jer je to sada njeno jedino blago. Zna da niko neće da joj uzme, ali ipak za nju su pokloni vredni i mora dobro da ih čuva.

Milica je na poklon od predsednika Vučića dobila ešarpu i knjigu "Beograd večiti grad" Aleksandra Diklića sa posvetom:

- Dragoj Milici želim dobro zdravlje i mnogo sreće i uspeha.

Baka Milica napominje da je posebno srećna što je predsednik darivao Dom za stare sanitetom.

"Sad imamo svoj sanitet i ne moramo da tražimo od drugih", kaže Milica i napominje da želi da se vozilo što manje koristi.

(Kurir.rs/Srbijadanas/Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić)