Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

sastanak

VUČIĆ SA DELEGACIJOM BUNDESTAGA: Dogovor Srba i Albanaca presudan za oba naroda

Politika
> 13:33h

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa delegacijom nemačkog Bundestaga i tom prilikom naglasi da je dogovor Srba i Albanaca od presudnog značaja za oba naroda.

On je razgovarao sa zamenikom predsedavajućeg frakcije CDU/CSU u nemačkom Bundestagu, poslanikom Johanom Vadefulom i spoljnopolitičkim savetnikom te frakcije Hans-Joakimom Falenskim o bilateralnim odnosima, evropskom putu Srbije i situaciji u regionu.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Poslanik Bundestaga Vadeful istakao je da Nemačka ima veliko poverenje u Srbiju i njen evropski put.

Podržao je spremnost Beograda i Prištine za nastavak dijaloga i normalizaciju odnosa, ali je u isto vreme istakao nemačku poziciju u vezi sa promenom granica koju je definisala kancelarka Merkel.

Predsednik Vučić je naglasio opredeljenje Srbije da, zbog mirne budućnosti naše zemlje i celog regiona, radi na postizanju kompromisnog rešenja za Kosovo i Metohiju, koje bi u isto vreme zaštitilo naše državne i nacionalne interese.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

On je rekao da malo ko u svetu sa sigurnošću zna koje su granice Srbije, a koje Kosova, i naglasio da smatra da je dogovor Srba i Albanaca od presudnog značaja za oba naroda.

Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo što Srbija i Nemačka imaju najbolje odnose u svojoj istoriji, koje karakteriše veliko međusobno poverenje.

On je konstatovao da se to odražava i kroz snažan razvoj ekonomske saradnje i povećanje broja nemačkih investicija, zahvalivši kompanijama iz Nemačke što u Srbiji obezbeđuju radna mesta za oko 50.000 radnika.

Predsednik Vučić je posebno istakao značaj Berlinskog procesa, koji je inicirala kancelarka Angela Merkel, za mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Srbije.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Poslanik Bundestaga o izjavi Angele Merkel

Poslаnik Bundestаgа i zаmenik predsedаvаjućeg frаkcije CDU/CSU zа spoljne poslove, odbrаmbenu politiku i Sаvet Evrope Johаn Vаdeful podržao je danas spremnost Beograda i Prištine za nastavak dijaloga i normalizaciju odnosa, ali je istakao nemačku poziciju u vezi sa promenom granica koju je definisala kancelarka Angela Merkel, saopšteno je posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Kako je navedeno, poslanik Bundestaga Vadeful istakao je da Nemačka ima veliko poverenje u Srbiju i njen evropski put. Nemačka kancelarka Angela Merkel nedavno je povodom navoda o razgraničenju izjavila da nema promena granica na Balkanu.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug, Dragan Kujundžić)