Foto: Čitalac 24sata.hr

VOZAČ POVREĐEN

STRAVIČNI PRIZORI U HRVATSKOJ: Autobus pun putnika udario u konja! Životinja stradala, vozilo smrskano (FOTO)

Vozač (53) autobusa iz Osijeka teško je povređen u nesvakidašnjem sudaru sa konjemj u Jošanima kod Udbine, u Hrvatskoj.

Hrvatska

Još veća tragedija izbegnuta je prisebnošću drugog vozača. Naime, autobus sa dvadesetak putnika kretao se iz Imotskog prema Osijeku, a većina putnika je u vreme nesreće spavala, kao i drugi vozač. Dolaskom u Jošane, gde je autobus prolazio nenaseljenu ravnicu, najednom su tri konja počela da pretrčavaju put. Vozač nije mogao da učini ništa, treći konj je istrčao pred autobus. Frontalni sudar sa životinjom bio je neizbežan, a udarac je bio toliko snažan da je konj na mestu uginuo, a prednji deo autobusa je potpuno smrskan.

foto: Čitalac 24sata.hr

Međutim, pravi šok je usledio posle udara jer je ulubljena karoserija, a kontrolna tabla je vozaču zarobila noge i on nije mogao ni da koči ni da zaustavi autobus koji je nastavio da se kreće narednih tristotinak metara.

Putnike i drugog vozača probudio je siloviti udar. Neki od putnika su pali sa sedišta, a staklo se sasulo do pola autobusa, prizor je bio stravičan.

foto: Čitalac 24sata.hr

"Udarac je bio snažan, pa je konj na licu mesta smrtno stradao, a autobus je nastavio da se kreće oko 300 metara dalje jer vozač nije mogao da pristisne kočnicu jer su mu noge bile zdrobljene u limu. Tada je drugi vozač uskočio u pomoć i uspeli su da zaustave vozilo, ali pri tome su se lakše naslonili na drvenu kućicu koja je bila uz put", rekao je jedan od svedoka. Policija je potvrdila da je autobus sleteo s puta i pri tome oštetio drveni štand.

foto: Čitalac 24sata.hr

Povređeni vozač je rekao: "Udario sam u konja", a drugi vozač se brzo pribrao i odmah reagovao. Pokušavao je da zaustavi autobus, izbaci brzinu na automatskom menjaču. Napokon je uspeo i autobus se posle 300 metara zaustavio.

Iako u potpunom šoku, putnici nisu pretrpeli druge veće povrede, nekoliko njih je zadobilo manje posekotine, ali niko od njih nije zatražio lekarsku pomoć.

foto: Čitalac 24sata.hr

Svi su bili zabrinuti za povređenog vozača koji se žalio na bolove u grudima i koji je pretrpeo teške povrede nogu. Rana desne noge je bila toliko duboka da mu se videla kost. Na mesto nesreće brzo je došla Hitna pomoć, pružila mu prvu pomoć i prevezli ga na dalje lečenje u Opštu bolnicu Gospić, dok je po putnike stigao drugi autobus i oni su nastavili putovanje prema Osijeku.

Direktorka bolnice, dr Sandra Čubelić je rekla da je vozač van životne opasnosti.

Inače, životinja je u vlasništvu 50-godišnjakinje iz Udbine, pa će protiv nje biti prosleđena prijava za držanje životinje bez nadzora, rekli su u PU ličko senjskoj.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Čitalac 24sata.hr